31.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiRESTRIKCIJE USLIJED KORONE: Ukidaju se subvencije studentima, zrakoplovne karte, a prekida se...

RESTRIKCIJE USLIJED KORONE: Ukidaju se subvencije studentima, zrakoplovne karte, a prekida se i financiranje političkih stranaka

Ministarstvo zdravstva 11. ožujka proglasilo je epidemiju bolesti COVID-19, a osim zdravstvenih posljedica nastale su i značajne financijske posljedice za gospodarstvo. Te posljedice itekako su primjetne na dubrovačkom području, poglavito u vidu smanjenog turističkog prometa, dolazaka i noćenja, a sve to rezultira smanjenjem proračunskih prihoda. Zbog sanacije epidemije ukidaju se sredstva namijenjena financiranju političkih stranaka, ukida se subvencioniranje autobusne karte srednjoškolcima i studentima, kao i subvencije za zrakoplovne karte.

S ciljem umanjenja posljedica i osiguranja neophodnih financijskih sredstava u svrhu sprječavanja ugroze od korona virusa sredstva koja su prije išla političkim strankama sada će se doznačiti za premošćivanje situacije nastale zbog različite dinamike priljeva sredstava i dospijeća obveza, a sve s ciljem zadržavanja održivosti financiranja tijekom razdoblja trajanja epidemije koronavirusa.

Tako će se ukinuti isplata sredstava iz Proračuna Grada Dubrovnika namijenjenih financiranju političkih stranaka i vijećnika s liste grupe birača Gradskog vijeća od travnja do prosinca 2020.

Ukida se i subvencioniranje srednjoškolske i studentske autobusne karte na relaciji Dubrovnik – mjesto studiranja i obratno, a odluka će vrijediti dok se ne poboljša financijska situacija.

Također, obustavlja se i subvencioniranje zrakoplovnih karata na relaciji Dubrovnik-Zagreb i obratno, kao i subvencioniranje cestarine autoceste A1 i A6 za I. skupinu vozila.

Sve ove promjene, u cilju održivosti financiranja nužnih i neophodnih troškova ostati će na snazi sve do poboljšanja financijske situacije u Gradu Dubrovniku.

U ponedjeljak 27.srpnja će se održati 31. sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, a na Dnevnom redu će se naći ukupno 30 točaka među kojima i ove gore nabrojane, a koje su neophodne radi financijske održivosti.

O čemu će vijećnici raspravljati na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA