28.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiRektor Sveučilišta u Zagrebu i njegov nasljednik na prijemu u Gradu

Rektor Sveučilišta u Zagrebu i njegov nasljednik na prijemu u Gradu

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je danas u gradskoj vijećnici Damira Borasa, rektora Sveučilišta u Zagrebu i Stjepana Lakušića, njegovog nasljednika na toj funkciji od 1. listopada 2022. Sastanku je nazočio i rektor Sveučilišta u Dubrovniku Nikša Burum.

Rektor Boras osvrnuo se ovom prigodom na dva mandata na čelu zagrebačkog Sveučilišta, istaknuvši ovom prilikom kontinuiranu prijateljsku suradnju s Gradom Dubrovnikom i dubrovačkim Sveučilištem. Gradonačelniku Frankoviću predstavio je novog rektora od ove akademske godine, Stjepana Lakušića, izrazivši nadu da će se suradnja ove dvije visokoobrazovne institucije, kao i Grada, nastaviti i dalje.

Gradonačelnik Franković zahvalio se rektoru Borasu na izvrsnoj i otvorenoj suradnji.

„Imali smo čast što ste kao rektor Sveučilišta u Zagrebu rado sudjelovali u svim manifestacijama od značaja za Grad Dubrovnik, našim svečanim sjednicama povodom Dana Grada i Feste svetog Vlaha i Dubrovačkim ljetnim igrama. Ostat ćete prijatelj grada, vrata su Vam otvorena i uvijek ste dobrodošli“, poručio je gradonačelnik Franković. Novom rektoru poželio je puno sreće, da i on postane prijatelj i ljubitelj Grada, a najavio je i zajedničke projekte koji će se nastaviti s novim vodstvom sveučilišta.

Rektoru Damiru Borasu s rujnom istječe osam godina na čelu Sveučilišta u Zagrebu, a novog rektora, koji će biti 84. čelna osoba u nizu na čelu te institucije, izabrao je Senat Sveučilišta u Zagrebu u ožujku ove godine. Stjepan Lakušić od 2018. godine obnaša dužnost dekana Građevinskog fakulteta, dok je od 2014. godine bio je prodekan za znanost iste institucije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA