28.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleRaspisan natječaj za uređenje Graca i parkovne zone od Čingrije do Kampusa

Raspisan natječaj za uređenje Graca i parkovne zone od Čingrije do Kampusa

Grad Dubrovnik raspisao je projektni natječaj za izradu idejnog urbanističko-arhitektonsko-krajobraznog rješenja parka Gradac sa širim urbanim krajobraznim pojasom, koji provodi Udruženje hrvatskih arhitekata (UHA). Najbolja rješenja odabrat će ocjenjivački sud u sastavu: Roman Šilje, dipl. ing. arh., predstavnik provoditelja, predsjednik ocjenjivačkog suda; Davor Bušnja, dipl. ing. arh., predstavnik provoditelja; doc. dr. sc. Ines Hrdalo, dipl. ing. agr., predstavnik provoditelja; Erna Raguž-Lučić, dipl. ing. agr., predstavnik raspisivača i Ivana Krešić, dipl. ing. arh., predstavnik raspisivača.

Zanimljivo je kako se u sklopu ovog natječaja traži i projekt uređenja “šire” zone,a to se odnosi, osim na sam park Gradac i na parkiralište uz njega, ali i na parkovnu zonu oko stare bolnice, kao i na park Boninovo te vrtove Vile Čingrija. U natječajnom zadatku tako stoji:

Predlažući rješenja obnove i unaprjeđenja parka Gradac -zone A za realizaciju, potrebno je imati u vidu da je to početak obnove šireg prostora Gradca (prostori na začelju kampusa Sveučilišta u Dubrovniku, prostori ispod Ulice branitelja Dubrovnika, prostor neuređenog parkirališta prema Dančama) koji traže preoblikovanje, poboljšanje i sadržajno nadopunjavanje.

Cilj natječaja obuhvata zone B je dobiti idejno prostorno-programsko rješenje kojim će se cjelovito sagledati područje obuhvata, da bude funkcionalno i oblikovno uređeno kao jedinstveni urbani krajobrazni pojas, kojim je moguće izdvojeno od prometa, u prirodi, uz more prošetati do povijesne jezgre odnosno prema gradskim četvrtima predjela Lapad, a da podrazumijeva različite oblike korištenja javnog prostora i boravka u njemu.

Nadajmo se kako će rezultati ovog natječaja bit i realizirani, jer naš park sad već desetljećima čeka uređenje, a idejnih rješenja, natječaja i odabranih rješenja u međuvremenu je bilo više, no njihova je realizacija izostala. Više informacija o natječaju pročitajte ovdje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA