6.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 27 siječnja, 2022
NaslovnicaVijestiRadionice “Moj-seoski” u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Radionice “Moj-seoski” u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Radionicom u Orebiću započeo je ciklus radionica o seoskom turizmu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koji će se ovog tjedna nastaviti u Korčuli (utorak), Slanom (srijeda), Grudi (četvrtak) i Metkoviću (petak). 

U Orebiću je u ponedjeljak održana prva od pet dvosatnih edukativnihradionica u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u organizaciji Udruge ruralnog turizma Hrvatske.

Na radionici se govorilo o zakonodavnom okviru i izazovima, novim turističkim trendovima, značaju kulturne baštine te važnosti redovne digitalne komunikacije. Sudionicima je također predstavljen Digitalni catalog seoskog turizma koji pružateljima usluga seoskog turizma omogućuje besplatnu promociju na domaćim i inozemnim tržištima putem web stranice hrvatska.hr Hrvatske turističke zajednice. U katalog se upisuju poljoprivredna gospodarstva koja imaju registrirane vinarije, kušaone, farme, izletišta, agroturizme, ruralne objekte za smještaj i slično.

“Kao osnivač i član Udruge ruralnog turizma Hrvatske izrazito sam zadovoljan jer su kolegice i kolege s Pelješca dolaskom na radionicu prepoznale važnost naše Udruge za cjelokupni seoski turizam u Hrvatskoj. Kao jedina strukovna udruga koja ima članove iz svih dijelova Hrvatske, svakodnevno radimo na rješavanju izazova u radu kako naših članova tako i ostalih pružatelja usluga seoskog turizma. Uključeni smo u Radnu grupu za razvoj seoskog turizma, Radnu grupu za izradu nove nacionalne turističke strategije i Savjet za oporavak turizma koji djeluju pri Ministarstvu turizma i sporta kojem ovom prilikom i zahvaljujem na podršci i volji da se naši problem konačno počnu rješavati“ istaknuo je Josip Antunović, vlasnik Obiteljskog gospodarstva Antunović iz Kune i član Upravnog odbora Udruge.

Radionice se organiziraju, uz financijsku podršku Ministarstva turizma i sporta, a vodi ih Aleksandra Kuratko Pani, voditeljica Udruge ruralnog turizma Hrvatske.

Zainteresirani sudionici se na radionice mogu prijaviti putem obrasca na web stranici Udruge idemonaselo.hr gdje također mogu dobiti i dodatne informacije o radionicama.  Udruga poziva sve pružatelje usluga seoskog turizma, odnosno poljoprivrednike koji se istovremeno bave i pružanjem ugostiteljskih ili turističkih usluga da se odazovu radionicama u što većem broju kako bi dobili važne informacije o mogućnostima za besplatnu promociju svojih objekata.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

[td_block_7 limit="1" custom_title="Komentar tjedna by Lidija Crnčević" header_color="#4bbc16" category_id="79"][td_block_7 limit="1" header_color="#3e4095" custom_title="Put oko Svijeta" category_id="78"][td_block_7 limit="1" custom_title="Slatki život Alise Nenadić" header_color="#dd9933" category_id="80"]