30.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPRVE REAKCIJE iz HDZ-a, te od Đura Capora i Roka Tolića

PRVE REAKCIJE iz HDZ-a, te od Đura Capora i Roka Tolića

Prve reakcije na izlazne ankete iz izbornih stožera.

-Izlazne ankete koje smo dobili kažu da gradonačelnik Franković za 20 posto vodi u večerašnjoj izbornoj trci. Prvi sljedeći je na 20 posto manje, to je potvrda da smo protekle četiri godine dobro radili. Na neki način možemo jamčiti, ukoliko, a sigurni smo da će rezultati na kraju biti dobri, da ćemo ubuduće isto tako raditi. Moram reći kako je izlaznost na razini svih očekivanja. Naša županija je druga po izlaznosti u Hrvatskoj, Grad je bio nešto malo slabiji, ali vjerujem da će se to u ovim trenucima poboljšati- rekla je HDZ-ova kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Jelka Tepšić.

Đuro Capor koji je prema izlaznim anketama u uskom vodstvu za drugi krug s Androm Vlahušićem, ne krije zadovoljstvo:

– Zadovoljni smo da su građani prepoznali da smo jedina prava promjena i rješenje za dosadašnje krive politike koje su se vodile i čekamo službene podatke uz dosta optimizma.

Roko Tolić, kandidat za župana je prema izlaznim anketama u Gradu Dubrovniku ostvario vodstvo pred dugogodišnjim županom Nikolom Dobroslavićem. Što je rekao?

-Nitko dosad nije bio bolji od Nikole Dobroslavića. Grad je županijsko središte koje ima jednu trećinu sveukupnih birača. Vjerujem kako je ovo trend koji će se slijediti, ako ne u prvom, onda u drugom krugu – rekao je Tolić.

Župan Nikola Dobroslavić komentirao je za Dubrovniknet.hr izlaznu anketu, koja je napravljena na području Grada Dubrovnika, a prema kojoj je on dobio 27, a Roko Tolić 30 posto glasova.

“Izlazna anketa, ukoliko je metodološki dobro odrađena, može biti vrlo točna. Mi nju ozbiljno shvaćamo, ali zasad ne bih ništa komentirao jer je anketa rađena na području Grada, a ne Županije, a još nemamo podataka sa biračkih mjesta. Glasovi se i dalje broje. Nešto kasnije, znat ćemo više, čekamo rezultat”, kazao je Nikola Dobroslavić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA