25.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaPROSLAVA POBJEDE U FLORINOM DOMU: Radi li ona?

PROSLAVA POBJEDE U FLORINOM DOMU: Radi li ona?

Još sam pod dojmom da je naš mali umjetnički svijet sinoć pokazao solidarnost i hrabrost u odluci da podrži prijatelje i kolege iz Dubrovnika, kako bi Florin dom i dalje ostao ono, što je njegova graditeljica, umjetnica i dobrotvorka Flora Jakšić oporučno odredila: mjesto djelovanja i okupljanja dubrovačkih umjetnika/ica i njihovih prijatelja/ica napisala je Matea Šabić Sabljić koja u nastavku poziva na proslavu tog važnog događaja.

Tom prigodom u Florinom domu ćemo proslaviti pobjedu solidarnosti, hrabrosti i zajedništva u našoj maloj umjetničkoj zajednici, 08.marta !

Također danas, na Međunarodni dan žena, u 20.30h izvesti ću malu performativnu intervenciju: RADI LI ONA?

Ovom performativnom gestom koju sam odlučila izvesti baš na 8.mart, dan kada se afirmiraju ekonomska, politička i društvena dostignuća žena i zagovaraju ostvarivanja pune ravnopravnosti u svim segmentima društva, osvrćem se na poziciju žene i umjetnice, u društvu u kojem se još uvijek kućni, obiteljski i umjetnički rad često ne percipiraju niti vrednuju kao rad.

Performativnom intervencijom postavljam, tj. odgovaram na retoričko pitanje: je li kućanski rad, je li umjetnički rad: rad ili ne-rad tj. radi li ona ?

Također, moći ćete pogledati i dvije izložbe koje su u tijeku : PLANINSKA 7 umjetnice Petra Slobodnjak i IME Berta Miloš.

Nadam se da se vidimo u što većem broju,

08.mart u 20.30h u Florinom domu – poručila je Matea.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA