31.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiProslava Dana Općine Blato

Proslava Dana Općine Blato

U velikoj dvorani Doma kulture u Blatu održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općine Blato i blagdana svete Vicence.

Okupljene je u ime Dubrovačko-neretvanske županije, ali i kao izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića te predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, pozdravio zamjenik župana Joško Cebalo.

Zamjenik Cebalo uputio je čestitke predsjedniku Općinskog vijeća Želimiru Bosniću, načelniku Općine Blato Anti Šeparoviću te svim Blajkama i Blaćanima ističući važnost ulaganja u povezanost otoka na kojoj Dubrovačko-neretvanska županija kontinuirano radi.

‘Na otoku Korčuli realizirali smo brojne projekte iz područja lučke infrastrukture. Podsjetit ću kako smo završili nadogradnju rive Dominče, ali i rekonstrukciju lukobrana Puntin. Iznimno smo zadovoljni napretkom radova na izgradnji Pomorsko-putničkog terminala u Veloj Luci koji je na 70 posto završenih radova. Kroz nekoliko dana očekujemo i potpisivanje ugovora s izvođačem radova za naš najveći lučki projekt-izgradnju luke Polačište. Želim ovdje istaknuti i projekt luke Prigradica na kojem radimo i koji je iznimno važan za Općinu Blato’, naglasio je zamjenik župana Joško Cebalo te istaknuo ulaganja u zdravstvo, školstvo i kulturu.

‘Prvi smo u Hrvatskoj osigurali cjelogodišnju hitnu helikoptersku medicinsku službu i na to smo iznimno ponosni. Ove godine Dubrovačko-neretvanska županija uložit će značajna sredstva i u škole na području Općine Blato te će se osigurati glazbena oprema za osnovnu školu, dok ćemo za srednju školu opremiti kabinet strojarstva’, istaknuo je zamjenik Cebalo te čestitao stoti rođendan Srednjoj školi Ive Padovana.

Na svečanoj sjednici dodijeljene su i nagrade ovogodišnjim laureatima. Srebrni grb Općine Blato-skupno priznanje dodijeljeno je Hitnoj medicinskoj pomoći, Ispostavi Blato, a Srebrni grb Općine Blato-pojedinačno priznanje dodijeljeno je Nikoli Bačiću. Zlatni grb Općine Blato-skupno priznanje dodijeljeno je Narodnoj knjižnici Blato, a Zlatni grb-pojedinačno priznanje Ivanu Grego Ružiru.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA