27.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestylePromocija hit knjige „Depra“ Aleksandra Stankovića u Lazaretima

Promocija hit knjige „Depra“ Aleksandra Stankovića u Lazaretima

U organizaciji Dubrovačke baštine u utorak, 5. ožujka u 19 sati u lađi III Lazareta održat će se predstavljanje knjige Aleksandra Stankovića „Depra“.

Poznati i priznati novinar Aleksandar Stanković, koji je više od dvadeset godina dio televizijskog etera, autor i voditelj najgledanijih televizijskih emisija, javno je priznao kako godinama boluje od depresije.

Za Stankovićevu bolest znao je tek njegov blizak krug ljudi, prijatelji i obitelj, a sada je u knjizi prvi put odlučio javno progovoriti o tom bolnom iskustvu.

-Depresija je kada tri mjeseca čekaš da ti 15 minuta bude bolje. Depresija je razmišljanje kako bi svijet bio bolje mjesto bez tebe i kako bi ti bio sretniji bez svijeta – napisao je Stanković.

Kombinirajući prozne zapise i poeziju, Aleksandar Stanković donio je dojmljivu, hrabru i za hrvatsko društvo izuzetno važnu knjigu; psihičke bolesti poput depresije još uvijek su društveni tabu i tema o kojoj se teško progovara.

Stanković ističe: Knjigu sam odlučio izdati da bih pomogao drugim ljudima koji imaju problema s depresijom i da bih, barem djelomice, s njih skinuo stigmu luđaka koji su izopćeni iz zajednice.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA