26.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPromocija Dubrovnika na japanskom tržištu

Promocija Dubrovnika na japanskom tržištu

U organizaciji Turističke zajednica grada Dubrovnika i japanske Croatia Heartful Center platforme, 9. travnja održana je prva u nizu virtualna tura, odnosno prezentacija Dubrovnika na japanskom tržištu.

Heartful Live program je virtualna turistička tura koja se redovito održava od listopada 2020. godine i Dubrovnik je već bio predstavljen u studenom iste godine, nakon čega je dogovorena suradnja s turističkom agencijom H.I.S. koja je jedna od dvije najveće na japnskom tržištu. Kao jedan od projekata je World Tour, kojim će se predstaviti razne atraktivne svjetske destinacije, a na kojem je Dubrovnik  na samom otvaranju programa kao i na završetku te time dobiva na značaju kao najatraktivnija destinacija. Lokalna vodičica Lidija Begić, angažirana od strane Turističke zajednice grada Dubrovnika, na ovom projektu je virtualno  prikazala japanskim sudionicima ljepote našeg grada. U prvom dijelu programa, vodičica Lidija Begić provela je japanske agente kroz šetnju Gradom te im pokazala Knežev dvor, Katedralu, Zvonik, Palaču Sponza i Stradun. Na kraju programa, javljanje uživo bilo je sa gradskih zidina, kada su svi sudionici imali priliku vidjeti i pogled na Grad i more koji zidine pružaju.

U sklopu suradnje, Croatia Heartful Centra, H.I.S. i Turističke zajednica grada Dubrovnika, organizirat će se još dvije World Tour virtualne ture 7. svibnja i 11. lipnja, no tada će javljanje na završetaku programa biti sa Srđa. Osim navedenog, početkom srpnja organizirat će se 90 minutna virtualna tura koja će biti u potpunosti posvećena Dubrovniku.

Japansko tržište jedno je od najaktivnijih s azijskog tržišta, i mnogi japanski turisti obilaze svijet otkrivajući nove destinacije. Pandemija Covid-19 zaustavila je putovanja u inozemstvo u cijelom svijetu, pa tako i u Japanu. Kao i u cijelom svijetu  pravila se prilagođavaju slobodnijem kretanju i možemo očekivati da ćemo u razdoblju ljeto/jesen vidjeti japanske turiste u Dubrovniku i Hrvatskoj.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA