33.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPROJEKT „ĆIRO II“ Pri kraju uređenje mosta u Karasovićima

PROJEKT „ĆIRO II“ Pri kraju uređenje mosta u Karasovićima

Radovi na mostu u Karasovićima u završnoj su fazi, a dio su cjelovitog uređenja i opremanja trase uskotračne željeznice u svrhu biciklističke (i pješačke) staze, financiranog EU sredstvima iz projekta ĆIRO II (puni naziv: Cross-border Thematic Tourism Destination Old Narrow Gauge Railway ĆIRO).


Projekt se financira u okviru INTERREG IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora. Radovi uključuju uređenje tj. djelomično tamponiranje staze, postavljanje signalizacije, opremanje te povećanje sigurnosnog aspekta (nadopunjavanje zaštitne ograde).


Osim navedenog, predviđeno je uređenje piknik parka i dječjeg igrališta namijenjenih je za relaksaciju u prirodi i dječju edukaciju kroz igru na Vojskom dolu (željeznička stanica), zatim uređenje vanjskog vježbališta u Mihanićima, postavljanje smjerokaza i informativnih tabli duž cijele staze kroz Konavle (38 km), uređenje vidikovaca i jedne lokacije za fotografiranje te postavljanje klupa i set stolova s klupama.

Staza će također imati i dio opreme u skladu sa trendovima zelene tranzicije, konkretno bit će postavljeno šest pametnih klupa i dvije punionice za električna bicikla, koja se također nabavljaju u sklopu projekta, kao i ATV s malčerom za održavanje tj. košenje staze.


Ispred prostora BK Konavle na Zvekovici će biti postavljen vanjski multimedijalni info panel s cjelovitim informacijama o stazi i turističkoj ponudu u njezinoj blizini, koji će biti u funkciji bike info centra. Planirani rok završeka projekta je prosinac ove godine.
Glavni cilj projekta je jačanje i povećanje raznolikosti turističke ponude Hercegovine, Dubrovačko-neretvanske županije i Bokokotorskog zaljeva kroz razvoj zajedničke tematske turističke destinacije: Stara uskotračna željeznica ĆIRO.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA