28.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiProjekt BLUEMED u izboru za najbolji EU projekt 2021.

Projekt BLUEMED u izboru za najbolji EU projekt 2021.

Hrvatska zajednica županija i ove godine u partnerstvu s medijskom kućom Hanza Media, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj, Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i portalom župan.hr provodi izbor za najbolji županijski EU projekt.

Prezentacija uspješnih projekata EU prilika je za istaknuti doprinos i značaj koje ti projekti imaju u poboljšanju životnih uvjeta lokalne zajednice, krajnjih korisnika te hrvatskih građana u cjelini, odnosno gospodarskog razvoja Republike Hrvatske.

Projekti su podijeljeni u četiri kategorije:

– Doprinos znanosti i inovacijama
– Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici
– Doprinos prekograničnoj suradnji
– Doprinos poduzetništvu

Ovogodišnji izbor najboljeg projekta ima i novost, a to je peta kategorija, odnosno izbor projekta po glasanju građana.

Na ovogodišnji natječaj pristigla je 31 prijava, a priče o projektima mogu se pratiti svakim radnim danom u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista i na portalu Jutarnji.hr.

BLUEMED je EU projekt predložen od strane Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije – DUNEA koji je ušao u finale našeg izbora za najbolji EU projekt unutar kategorije Doprinos znanosti i inovacijama.

Vrijednost aktivnosti koje je provela Regionalna agencija DUNEA je 1.891.171,41 kuna, iz EU je povučeno 1.607.314,06 kuna, iz Fonda za sufinanciranje 142.899,18 kuna, dok su vlastita sredstva iznosila 142.035,52 kune. Projekt se provodio u periodu od 1. studenog 2016. do 31. siječnja 2020. godine na području općine Konavle i to na dva podmorska arheološka nalazišta ispred Cavtata, kao i u mjestu Pridvorje gdje je otvoren virtualni muzej.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA