27.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPROJEKT "ARGOS" Uspostavit će se Centar za školjkarstvo na Bistrini

PROJEKT “ARGOS” Uspostavit će se Centar za školjkarstvo na Bistrini

Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovali su na prvom online sastanku partnera s predstavnicima Jadranskog savjetodavnog odbora u sklopu projekta „ARGOS“ (ShARed GOvernance of Sustainable fisheries and aquaculture activities leverage toprotect marine resources in the Adriatic Sea). Sastanak je zbog pandemije COVID-19 održan putem web-a.

Projekt ARGOS je dio programa INTERREG Italy – Croatia koji je započeo 1. travnja 2020., a trajat će do 31. prosinca 2022. godine. Riječ se o suradnji talijanskih i hrvatskih županija, regionalnih razvojnih agencija, znanstvenih instituta te ministarstava. Krajnji cilj projekta za Dubrovačko-neretvansku županiju je uspostava Centra za školjkarstvo na Bistrini te nabava specijalizirane opreme za mrijestilište.

Dubrovačko-neretvanska županija je nakon provedbe postupka javne nabave za usluge vanjskog stručnjaka za uspostavu i funkcioniranje Jadranskog savjetodavnog odbora (AAC) s stručnim/znanstvenim predstavnikom Dubrovačko-neretvanske županije za projekt INTERREG Italy – Croatia – Projekt ARGOS, dana 15. prosinca 2020. godine potpisala Ugovor sa Sveučilištem u Dubrovniku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA