29.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPrijem za novu direktoricu Austrijskog kulturnog foruma iz Zagreba

Prijem za novu direktoricu Austrijskog kulturnog foruma iz Zagreba

Pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević i privremena pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Ana Čeović primile su danas novu direktoricu Austrijskog kulturnog foruma iz Zagreba Stephanie Karner u pratnji predsjednice Hrvatsko-austrijskog društva Dubrovnik Branke Martinović-Vuković.

“U Dubrovniku će danas poslijepodne, u čitaonici Državnog arhiva u Palači Sponza, austrijski znanstvenik, povjesničar i novinar dr. sc. Wolfgang Pav održati predavanje pod nazivom: Niko Nardelli – Carski kraljevski namjesnik Dalmacije i građanin Dubrovnika” – istaknula je direktorica Austrijskog kulturnog foruma Stephanie Karner naglasivši da je dr. Pav veći dio istraživanja ostvario upravo u Državnom arhivu u Dubrovniku. Inače, dr. sc. Wolfgang Pav doktorirao je 2010. godine na Sveučilištu u Beču na temu Nika Nardellia, a u sklopu današnjeg predavanja predstavit će rezultate svog istraživanja.

Pročelnica Marević zahvalila je Austrijskom kulturnom forumu i Hrvatsko-austrijskom društvu na uspješnoj dosadašnjoj suradnji.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA