6.8 C
Dubrovnik
Subota, 29 siječnja, 2022
NaslovnicaKulturaPričokazi Željke Horvat-Vukelja oduševili najmlađe u Kabogi

Pričokazi Željke Horvat-Vukelja oduševili najmlađe u Kabogi

Renomirana hrvatska književnica, profesorica i urednica Željka Horvat-Vukelja kroz interaktivan, zabavan i poučan program najmlađu je publiku upoznala sa svojim čarobnim svijetom pričokaza u subotu, 25. rujna u dva termina u ljetnikovcu Bunić-Kaboga, u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara uz potporu zaklade Caboga Stiftung.

Pričokazi su književno-scenska forma koju je autorica osmislila na sebi svojstven način kako bi kroz kombinaciju priče i scenskog igrokaza i djeca sudjelovala u stvaranju priče. Uspješnost takve forme bila je jasno vidljiva u oba subotnja termina tijekom kojih su djeca aktivno sudjelovala u programu, u veseloj atmosferi educirajući se o svijetu oko njih, a zanimljiv i kvalitetno koncipiran sadržaj potvrdila je i puna pažnja roditelja. Tijekom šezdesetak minuta književnica je uz male rekvizite i klavinovu prisutne upoznala s pričokazima Oblaci puni kiše, Od trokuta do triangla, Obična neobična zviždaljka, Čatanuga, Šuma u klaviru i drugima, a najmlađi su pomno pratili i aktivno sudjelovali od početka do kraja.

Željka Horvat-Vukelja gotovo trideset godina bila je urednica časopisa Modre laste u izdavačkoj kući Školska knjiga, no djeca je najbolje poznaju po slikopričama uz koje su učila čitati, kao i po Hrabrici iz istoimene slikovnice, koji je postao pojam za stjecanje hrabrosti. Punih 50 godina surađuje s Dječjim i obrazovnim programom Hrvatskog radija, gdje je objavila stotinjak priča i nekoliko radioigara. Stalna je suradnica časopisa Smib te je članica Društva hrvatskih književnika i Hrvatskog društva dramskih umjetnika. Od 1989. do danas održala je više od  tisuću književnih susreta u školama i knjižnicama, a u novije vrijeme na portalu Školske knjige priča svoje „Priče za mali odmor“.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

[td_block_7 limit="1" custom_title="Komentar tjedna by Lidija Crnčević" header_color="#4bbc16" category_id="79"][td_block_7 limit="1" header_color="#3e4095" custom_title="Put oko Svijeta" category_id="78"][td_block_7 limit="1" custom_title="Slatki život Alise Nenadić" header_color="#dd9933" category_id="80"]