5.8 C
Dubrovnik
Subota, 29 siječnja, 2022
NaslovnicaInfocentarPovodom 70. rođendana, HGSS će Dubrovčane spuštati užetom niz zvonaru Luža

Povodom 70. rođendana, HGSS će Dubrovčane spuštati užetom niz zvonaru Luža

Povodom 70. rođendana HGSS organizira spuštanje građana i turista užetom niz zvonaru Luža na Stradunu u subotu, 29. veljače s početkom u 10 sati. Događanje je samo jedan od niz događaja kojim će HGSS proslaviti ovu veliku obljetnicu.

Spuštanje užetom odnosno, abseil jedna je od temeljnih tehnika kojom se koriste članovi HGSS-a prilikom alpinističkih aktivnosti, speleospašavanja, ali i mnogih drugih zahtjevnih situacija. Osim edukativnog dijela spuštanja niz Lužu uz nadzor članova Službe, Dubrovčani, kao i svi sretni prolaznici, moći će iskusiti neopisiv osjećaj međusobnog povjerenja koji HGSS-ovci imaju dok svakodnevno stavljaju život u ruke jedni drugima.

Hrvatska gorska služba spašavanja, lider u spašavanju na području Lijepe Naše, obilježit će 70 godina službe svečanom akademijom 25. travnja 2020., a dotad i nizom aktivnosti na području čitave Hrvatske u koje će biti uključeni članovi svih 25 stanica HGSS-a te naši sugrađani. Pritom će se odati i počast svim članovima koji se nesebično i volonterski svakodnevno daju za druge.           

FOTO: Ilustracija, Željko Tutnjević, Libero portal

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

[td_block_7 limit="1" custom_title="Komentar tjedna by Lidija Crnčević" header_color="#4bbc16" category_id="79"][td_block_7 limit="1" header_color="#3e4095" custom_title="Put oko Svijeta" category_id="78"][td_block_7 limit="1" custom_title="Slatki život Alise Nenadić" header_color="#dd9933" category_id="80"]