28.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPOTPISANI UGOVORI Energetski će se obnoviti Učenički dom i sportska dvorana Gimnazije...

POTPISANI UGOVORI Energetski će se obnoviti Učenički dom i sportska dvorana Gimnazije Dubrovnik

Potpisani su ugovori s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje energetske obnove Učeničkog doma Dubrovnik i sportske dvorane Gimnazije Dubrovnik.

Energetskoj obnovi Učeničkog doma Dubrovnik dodijeljen je maksimalni iznos sufinanciranja od dva milijuna kuna od ukupno prihvatljivih 5,36 milijuna kuna. Projektom će se u potpunosti izmijeniti krovna konstrukcija čime će se povećati energetska učinkovitost zgrade, zamijeniti postojeća stolarija i zaštititi od sunčevog zračenja, ugraditi dizalica topline (zrak–voda) te postojeća rasvjeta zamijeniti novom, energetski učinkovitom.

Nakon završetka radova energetske obnove ova odgojno-obrazovna ustanova će biti prva u potpunosti energetski neovisna ustanova, kojoj je osnivač Dubrovačko-neretvanska županija.

Za energetsku obnovu sportske dvorane Gimnazije Dubrovnik odobren je iznos od 600 tisuća kuna od ukupno 1,5 milijuna kuna prihvatljivih troškova. Na taj način će se dvorana, koju već koriste učenici Gimnazije Dubrovnik, u potpunosti obnoviti čime će se preduvjeti za održavanje tjelesne i zdravstvene kulture podići na višu razinu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA