28.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPotpisan ugovor u vrijednosti 270 milijuna kuna za projekt odvodnje i vodoopskrbe...

Potpisan ugovor u vrijednosti 270 milijuna kuna za projekt odvodnje i vodoopskrbe aglomeracije Metković

Ugovor s izvođačem radova, tvrtkom COMSA SAU iz Barcelone, na projektu ‘Izgradnja sustava javne odvodnje na području aglomeracije Metković i rekonstrukcija vodoopskrbne mreže’ ukupne vrijednosti 270.401.465,42 kn potpisan je danas u Metkoviću.

Potpisivanju su nazočili ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, saborski zastupnik Branko Bačić, župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom, ravnatelj Hrvatskih voda Zoran Đuroković , direktor Metkovića d.o.o. Filip Dominiković koji je s predstavnikom izvođača radova tvrtkom COMSA SAU iz Barcelone potpisao ugovor.

Ministar Ćorić istaknuo je kako je riječ o jednom od većih projekata u posljednjih nekoliko desetljeća te kako će njegovim završetkom stanovnici Metkovića konačno riješiti problem javne odvodnje.

”Projekt je dobro pripremljen i zato smo sada u fazi gdje se može početi s njegovom realizacijom”, rekao je ministar Ćorić.

Župan Nikola Dobroslavić čestitao je gradonačelniku Daliboru Milanu, direktoru Hrvatskih voda Zoranu Đurokoviću i ministru Ćoriću na ovom vrijednom projektu.

”Ubrzo očekujemo početak radova i u ostale dvije aglomeracije – Dubrovnik i Ploče za koje je također osigurano financiranje”, rekao je župan Dobroslavić te dodao kako ovakvi projekti predstavljaju temelj za razvoj svakog područja.

Gradonačelnik Milan rekao je kako će radovi početi kroz 40-ak dana.

”Ono što je bitno je da će ovim projektom pet tisuća kućanstava u Metkoviću dobiti priključak na kanalizaciju. Ovo je milenijski projekt”, rekao je gradonačelnik Milan.

Projekt obuhvaća aktivnosti rekonstrukcije i dogradnje sustava odvodnje aglomeracije Metković i aktivnosti rekonstrukcije i dogradnje sustava vodoopskrbe. Rekonstrukcijom i dogradnjom sustava odvodnje planira se smanjenje onečišćenja, uspostava razdjelnog sustava odvodnje, postizanje 99% pokrivenosti sustavom odvodnje unutar aglomeracije Metković kao i postizanje priključenosti na sustav odvodnje sa 46% na 89%.

Rekonstrukcijom i dogradnjom sustava vodoopskrbe postići će se smanjenje gubitaka u vodoopskrbnom sustavu s 58,3% na 22,7%, poboljšanje hidrauličkih uvjeta kao i povećanje stupnja pouzdanosti sustava kroz smanjenje broja puknuća cjevovoda.

Vrijednost ugovora koji je potpisan iznosi 338 milijuna kuna s PDV-om dok cjelokupni projekt „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ iznosi 448,7 milijuna kuna.

Projekt vrijedan 448,7 milijuna kuna sufinanciran je bespovratnim sredstvima EU u iznosu od 70%, dok se ostatak financira iz nacionalnih izvora – Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Hrvatske vode i Metković d.o.o.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA