29.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPOTPISAN UGOVOR Kalosa će dobiti lječilišni hotel, "inteligentne sobe", rekonstruirat će se...

POTPISAN UGOVOR Kalosa će dobiti lječilišni hotel, “inteligentne sobe”, rekonstruirat će se vanjski bazen

U Veloj Luci održana je svečanost potpisivanja ugovora za projekt rekonstrukcije, prenamjene i uređenja kompleksa specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Kalos u funkciji lječilišnog i wellness turizma. Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac te ravnateljica Specijalne bolnice Damira Bojić potpisale su ugovor vrijedan 8,44 milijuna € bespovratnih sredstava, a svečanosti potpisivanja nazočili su potpredsjednik Vlade RH i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić te župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

„Po prvi puta Vlada je za razvoj zdravstvenog turizma iz EU sredstava i Državnog proračuna osigurala bespovratna sredstva u iznosu većem od 130 milijuna eura i to za 13 projekata diljem Hrvatske. Zadovoljstvo mi je što se na toj karti projekata našao i projekt Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Kalos te će se izgradnjom novog lječilišnog hotela kao i dodatnih sadržaja, podići kvaliteta pružanja medicinskih usluga i stvoriti kvalitetniji uvjeti rada za sve zaposlenike. Čitav projekt doprinijet će i novoj reprezentativnijoj vizuri Vela Luke čime postajemo konkurentniji i kao turistička destinacija“, rekla je ministrica Brnjac prilikom potpisa.

Župan Nikola Dobroslavić naglasio je kako će Dubrovačko-neretvanska županija, uz ovaj projekt, realizirati i energetsku obnovu preostalog dijela Kalosa, i to iz Integriranog teritorijalnog programa za otoke vrijednu 1,6 milijuna eura.

Potpredsjednik Vlade Branko Bačić čestitao je i Ministarstvu turizma i sporta i Dubrovačko-neretvanskoj županiji na provedbi ovog projekta.

‘Riječ je o investiciji koja će prvenstveno doprinijeti kvaliteti usluge ovdje u Kalosa, ali i poboljšati uvjete, kako za pacijente, tako i za sve vrijedne djelatnike ove Specijalne bolnice koja je izuzetno bitna za Velu Luku, ali i cijelu Korčulu i Dubrovačko-neretvansku županiju’, poručio je ministar Bačić.

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju KALOS započela je s radom 1972. godine kao Zavod za medicinsku rehabilitaciju, a 1994. godine postaje Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju te je jedina usko specijalizirana ustanova na prostorima Dalmacije koja ima prostorne i kadrovske uvjete te razrađene programe za medicinsku rehabilitaciju teže pokretnih i nepokretnih bolesnika i cerebralno oštećene djece.

Rekonstrukcijom postojećeg objekta, Specijalna bolnica Kalos će dobiti lječilišni hotel sa svim sadržajima koji su potrebni za kategorizaciju 4 zvjezdice. Predviđena je izvedba tzv. „inteligentnih“ soba, a između ostalog uredit će se i kuhinja, restoran i recepcija te izvršiti rekonstrukcija postojećeg vanjskog bazena s tribinama.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA