28.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPotpisan Memorandum o razumijevanju između Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Europske...

Potpisan Memorandum o razumijevanju između Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Europske investicijske banke

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković nazočio je danas potpisivanju Memoranduma o razumijevanju između Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Europske investicijske banke.

Riječ je o Memorandumu s ciljem učvršćivanja suradnje između te dvije institucije i osiguranja zajedničkih ciljeva, prvenstveno u pogledu korištenja dostupnih europskih sredstava i daljnjoj pomoći vezano uz prometne projekte, a potpisali su ga potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te potpredsjednica Europske investicijske banke Teresa Czerwinska.   

– Potpisivanje Memoranduma je nastavak dosadašnje uspješne suradnje Ministarstva s Europskom investicijskom bankom, a isto bi se nastavilo i u idućim godinama tijekom višegodišnjeg financijskog okvira u razdoblju 2021. – 2027., kroz razmjenu znanja i najboljih praksi, kao i osiguravanja podrške za projekte u željezničkom i pomorskom prometu, unutarnjim plovnim putovima, urbanoj mobilnosti, sigurnosti cestovnog prometa i drugima. Potpisivanje memoranduma otvara vrata gradnji novih mostova, novih luka, novih pruga i to je nešto što nam daje vjeru i nadu kako ne završava sve s Pelješkim mostom nego otvaramo novu stranicu i nastavljamo još snažnije ulagati, ne samo u prometnu nego čitavu infrastrukturu u Hrvatskoj. Uz pomoć EU fondova i Nacionalnog programa oporavka nastavljamo ovaj investicijski ciklus – poručio je potpredsjednik Vlade i ministar Butković.

Potpredsjednica Czerwinska je poručila kako joj je velika čast biti danas u Dubrovniku na velikoj svečanosti otvorenja Pelješkog mosta što predstavlja važan trenutak kako za Hrvatsku, tako i za EU, pritom dodavši da su kao Europska investicijska banka ponosni što su sufinancirali ovako veliki projekt.

– Potpisivanje Memoranduma je vrlo važan zbog buduće suradnje i potpore Hrvatskoj. Mi u Europskoj investicijskoj banci dijelimo ideje Vlade u pogledu prometa jer naša strategija je sinergijska – istaknula je potpredsjednica Czerwinska.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA