13.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022
NaslovnicaCrna kronikaPolicija uspješno riješila 15 provala - 45-godišnjak iz Dubrovnika ranije nije bio...

Policija uspješno riješila 15 provala – 45-godišnjak iz Dubrovnika ranije nije bio evidentiran

U nekoliko zadnjih dana uspješno su završena dva kriminalistička istraživanja, obavijestili su jutros na konferenciji za novinare iz PU dubrovačko-neretvanske. Riječ je o istrazi vezanoj za zloupotrebu opojnih droga te pronalaženju počinitelja čak 15 provala na području Dubrovnika, točnije u Gradu, na Pilama i u Lapadu. Riječ je 45-godišnjaku iz Dubrovnika, koji prije nije bio evidentiran kao počinitelj kaznenih djela.

Mato Udženija, načelnik Policijske postaje Dubrovnik koja je vodila istraživanje, kazao je kako su nedvojbeno utvrdili da je 45-godišnjak iz Dubrovnika, od studenog prošle do veljače ove godine, počinio 15 djela imovinsko-pravnog kriminaliteta.

-Radi se o osobi koja dosad nije bila poznata policiji kao sklona takvim djelima. Mi smo obavili 10-ke obavijesnih razgovora, mnoštvo uvida. Pregledali smo 200 sati snimki nadzornih kamera u blizini mjesta događaja i uspješno smo prepoznali i otkrili osobu koja je počinila ova djela. Danas se očekuje njegovo privođenje, kazao je Udženija.

– Radilo se o provalnim krađama u trgovačke i ugostiteljske objekte na području Grada, Pila i Lapada. Počinitelj je provaljivao na mjestima koja su neposredno u blizini nekretnina u kojima on sam živi ili je prije živio ili mu tamo živi rodbina. Stoga je bilo uobičajeno da se kreće tim prostorima, što je otežavalo istragu. Zahvaljujem se cijelom sastavu PP Dubrovnik, koji je radio na ovom slučaju, kazao je načelnik dubrovačke policije.

Na upit novinara o kolikim se vrijednostima radi, Udženija je odgovorio kako nije riječ o većim materijalnim štetama, jer je 45-godišnjak otuđio ono što je zatekao u objektima, uglavnom novac u manjim količinama te tehnička sredstva: lap-tope, mobitele i drugu vrijednu opremu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

KOMENTAR TJEDNA