27.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPolicija pretražuje dom prvog čovjeka Konzervatorskog odjela u Dubrovniku, ministrica dala izjavu

Policija pretražuje dom prvog čovjeka Konzervatorskog odjela u Dubrovniku, ministrica dala izjavu

U jutrošnjim pretresima koje policija provodi po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja, pretresaju se i domovi visokorangiranih ljudi iz Ministarstva kulture i medija. Ovi pretresi povezani su s aferom Geodetski fakultet, a Telegram neslužbeno saznaje kako je utijeku pretres stana Davora Tripkovića inače glavnog konzervatora Ministarstva kulture i medija za nepokretna kulturna dobra te od sredine prosinca 2023. i vršitelja dužnosti pročelnika Konzervatorskog odjela u Dubrovniku.

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek dala je izjavu za novinare.

– Dva dana nakon potresa smo angažirali javnu ustanovu, Geodetski fakultet, kako bismo obavili 3D snimanje kulturne baštine. Saboru sam predala detaljno izvješće o tome kako je tekao proces, kako smo prikupljali podatke i kako smo ih koristili. Te snimke su utvrđivale štetu i dio tih snimki korišten je za projektiranje obnove objekata. Kao ministrica želim istaknuti da mi je u interesu da svi ti izvidi potvrde da je u Ministarstvu kulture sve provedeno sukladno zakonu. Ako je netko kriznu situaciju zloupotrijebio, odgovarat će, rekla je ministrica, prenosi N1.

– Kompletan izvještaj o tome kako se sve odvijalo, nalazi se na stranicama Ministarstva. Tamo je sve objašnjeno o proceduri. I nikoga ni u što ne trebam uvjeravati. Nama je u interesu da se sve istraži i da se utvrde činjenice. Kako se to radi i tko to radi, to je pitanje za druge. Mi smo tu, sve dostavljamo i to je odgovorno ponašanje. Kao što sam rekla, samo pitanje postupaka zaista nije pitanje za nas. Upućujem vas na EPPO i PNUSKOK. Kao ministrica ne mogu, osim još jednom ponoviti da mi u cijelosti surađujemo jer nam je u interesu da se sve utvrdi, rekla je Obuljen Koržinek.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA