34.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestylePOGLEDAJTE kako je 3LHD osmislio izgled budućeg kompleksa u Kuparima

POGLEDAJTE kako je 3LHD osmislio izgled budućeg kompleksa u Kuparima

Arhitektonski ured 3LHD u kojemu radi i naš Dubrovčanin Marko Dabrović, osmislio je i objavio na svojim stranicama vizualizaciju budućeg turističkog kompleksa u Kuparima. Investitor je hrvatska tvrtka Kupari Luxury Hotels koja je u većinskom vlasništvu tvrtke Hotels Properies Limited (HPL) azijskog multimilijardera Ong Beng Seng iz Singapura. HPL Grupa je vlasnik 38 hotela najviše kategorije, od čega 18 pod brendom Four Seasons.

Posao projektiranja je povjeren arhitektima 3LHD ureda, a njime se planira rekonstrukcija pet povijesnih hotela u jedinstven turistički kompleks s otprilike 400 kreveta. 

Postojeće hotelske strukture u podnožjima padine s obje strane parcele, bit će renovirane prema visokim standardima, s hotelom od pet zvjezdica s jedne strane te 32 apartmana i 4 vile s druge strane. Zeleni krovovi i velike staklene plohe na fasadama će omogućiti da se smještajne jedinice potpuno uklope u prirodni okoliš. Centralno smješten Hotel Grand bit će obnovljen kao središnji dio kompleksa sa spa sadržajima, specijalnim restoranom i banketnom dvoranom. Servisni prostori i back of house sadržaji smještaju se u postojeće objekte na stražnjoj strani parcele kako bi ostale odvojene od srca kompleksa – stoji na stranicama 3LHD.

Podsjetimo, 2021. Rusi su ušli u strateško partnerstvo s tvrtkom HPL koja je u vlasničku strukturu najprije ušla s 50 posto kapitala, kada je i nastala tvrtka Kupari Luxury Hotels. Prije dvije godine, singapurski HPL postaje vlasnik još 40 posto kompanije, te se “popeo” na 90 postotni udjel. Deset posto tada je ostalo u rukama bivšeg i rekordno brzo smijenjenog ministra graditeljstva Ivana Paladina koji je izgubio tužbu na sudu kada je tražio za taj udio vlasništva oko 9 milijuna eura.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA