29.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaVijesti"POBUNA" U ŠIPČINAMA: izgradnjom megalomanske zgrade ostajemo bez 200 parkirnih mjesta za...

“POBUNA” U ŠIPČINAMA: izgradnjom megalomanske zgrade ostajemo bez 200 parkirnih mjesta za građane!

Predstavnici stanara Hebrangove ulice u Gružu, Eduard Čengija i Tomislav Demarin najavljuju za 27. rujan, utorak, konferenciju za medije s temom: “Planirana izgradnja megalomanske zgrade i mogući gubitak važnih 200-tinjak parkirnih mjesta za građane Gruža (Šipčina)”.

Naime, investitor, uz potporu Grada, na ovom mjestu  planira izgraditi građevinu enormnih tlocrtnih dimenzija 93.55 m x 10 m.

Zgrada podrazumijeva podrum, prizemlje i četiri etaže.

Još jedna nova stambena zgrada u Gružu, oglašena prodaja stanova, kvadrat od 3 do 5 tisuća eura

Na ovom drugom najvećem otvorenom parkingu u gradu, već više od 20 godina, uz naplatu parkinga, parkiraju građani ulica: A.Hebranga, Hodiljske, Trnovičke, Viške, Ulice Franca Prešerna, Topolske, Od Gaja, Podgorske, Sreserske, Ulice Silvija Strahimira Kranjčevića itd. –  drugim riječima cijele Šipčine i velik dio Gornjeg Konala, od La Lune do Šumice.

Godine 1992., kada smo uselili u zgradu danas poznatu kao Karingtonka, od strane Grada bilo je obećano da će se riješiti parking za stanare koji su te stanove dobili (i otkupili), među kojima je 19 obitelji poginulih branitelja, 10 RVI (ratni zapovjednici, vojni i policijski), i jedan stan grada Dubrovnika.

Kako tada, tako i sada od nadležnih smo izigrani.

Po saznanju kako je investitor u postupku izdavanja lokacijske dozvole obratili smo se na više instanci, pa tako i gradonačelniku Matu Frankoviću kako bi zaštitili naše građanske interese.

Na prvom sastanku s gradonačelnikom dogovoren je i idući sastanak kako bi se za građane Gruža pronašlo adekvatno rješenje.

Do njega nikad nije došlo, usprkos našim opetovanim upitima, a u međuvremenu je investitoru izdana lokacijska dozvola za gradnju zgrade.  

Planiranom izgradnjom ove zgrade trajno bi se izgubila mogućnost parkiranja za oko 200-tinjak osobnih vozila ovog dijela grada (ionako slabo povezanog javim prijevozom), čineći nas tako velikim problemom Dubrovnika koji je odavno ozbiljno siromašan javnim parkingom.

Zato se pitamo –  Gdje se konačno podvlači crta privatnom interesu, i misli li itko na javni? Respect the City? Da, ali prije svega – Respect the people.

O poduzetnim koracima stanara, ignoranciji Grada Dubrovnika i borbi za javni interes građana Gruža detaljno ćemo vas izvijestiti u utorak na konferenciji za medije – stoji u pozivu medijima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA