30.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaCrna kronikaPLJAČKA U ZRAČNOJ LUCI: Sanela Hadžić oslobođena optužbi i puštena na slobodu

PLJAČKA U ZRAČNOJ LUCI: Sanela Hadžić oslobođena optužbi i puštena na slobodu

Nakon što je Vrhovni sud donio odluku i odbio žalbu dubrovačkog Županijskog državnog odvjetništva, kao i žalbu prvookrivljenog Antuna Katušića na presudu za razbojništvo u Zračnoj luci Dubrovnik, sud je prihvatio žalbu drugookrivljene Sanele Hadžić te se njoj danas ponovno sudilo u zasebnom postupku. Hadžić je tako oslobođena na dubrovačkom Županijskom sudu odlukom suca Sveta Vićana koji joj je ukinuo istražni zatvor te je puštena na slobodu.

Kazneni se postupak vodio protiv optuženika Antuna Katušića i optuženice Sanele Hadžić. Odlukom Vrhovnog suda ukinut je dio prvostupanjske presude koji se odnosi na to da je optuženica Sanela Hadžić po prethodnom dogovoru s optuženikom i još dvije muške osobe došla u Republiku Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine kako bi uz uporabu oružja uzeli novac od utrška Duty free shopa Zračne luke Dubrovnik. Vrhovni sud smatra da nije potpuno utvrđeno je li upravo optuženica pomogla optuženiku i dvojici muškaraca u počinjenju kaznenog djela razbojništva, postupak je ponovljen danas na Županijskom sudu te je Hadžić puštena na slobodu.

Podsjetimo, pljačka u Zračnoj luci Dubrovnik dogodila se 21. listopada 2019. Antun Katušić je obvezan da na ime imovinskopravnog zahtjeva isplati oštećenom trgovačkom društvu 652.436,27 kuna, uz to dobio je i tri godine i dva mjeseca zatvora.

VRHOVNI SUD: Katušiću potvrđena presuda za razbojništvo u Zračnoj luci, suoptuženica čeka ponovljeno suđenje

PLJAČKA U ZRAČNOJ LUCI: Katušić izlazi na slobodu, Hadžić ostaje u zatvoru, oboje su krivi

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA