32.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPLAVA KAMENICA: Treba li McDonald’su dopustiti da otvori u centru Dubrovnka?

PLAVA KAMENICA: Treba li McDonald’su dopustiti da otvori u centru Dubrovnka?

Vijest o natječaju za najam dubrovačke kavane Dubravka podsjetila je Plavu kamenicu na jednu poslovnu anegdotu od prije desetak ili više godina.

Naime, tadašnji vlasnik/najmoprimac Dubravke rekao je Plavoj kamenici kako je dobio McDonald’sovu ponudu za taj lokal. McDonald’s se, dakle, pokušao useliti na Pile, u jedan od najreprezentativnijih ugodtiteljskih prostora u centru Dubrovnika. 

Ondašnji Dubravkin zakupac kazao je da je ponudu odmah odbio, jer smatra da se McDonald’s ne bi smio otvoriti na tako prestižnoj lokaciji, koja obilježava  Dubrovnik.

McDonald’s do danas nema restoran u Dubrovniku, što je pomalo neobično, budući da je riječ o jednoj od dvije najkomercijalnije hrvatske destinacije. McDonalds svakako bez problema može ispuniti uvjete nstječaja za Dubravku. Riječ je, podsjetimo, o 600 tisuća eura godišnjeg najma, ali i o najmanje 10 milijuna eura prihoda u protekle tri godine. Međutim, neovisno o Dubravki, postavlja se pitanje treba li lancima poput McDonald’sa ili KFC-a ili Burger Kinga dopustiti da otvaraju restorane u povijesnim dijelovima starih, vrijednih gradova poput Dubrovnika, ili se radi o svojevrsnoj kulturalnoj devastaciji. McDonald’s ima posebno dizajnirane restorane na ultraprestižnim lokacijama poput pariških na Rue de Rivoli i Champs-Élysées i londonskog Leicester Squarea. Dogovor na pitanje može li otvoriti u centru Dubrovnika može prije svega dati lokalna zajednica, piše Plava kamenica.

FOTO: Ilustracija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA