28.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaPerica Pušić suspendiran je s dužnosti predsjednika županijskog HSS-a

Perica Pušić suspendiran je s dužnosti predsjednika županijskog HSS-a

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak suspendirao je i isključio iz stranke dio članova, a uoči održavanja Glavne skupštine stranke, koju su organizirali protivnici ponovno izabranog predsjednika, koji su smatrali kako su unutarstranački izbori u srpnju 2020. nezakonito provedeni. Ministarstvo pravosuđa je u prosincu potvrdilo zakonitost unutarstranačkih izbora, a planirana Skupština se nije održala. Među suspendiranim članovima je i predsjednik Županijske organizacije HSS-a DNŽ Perica Pušić.

Stanje u HSS-u je u najboljem slučaju neobično, a osobito je znakovito da se čistka događa u izbornoj godini.

“Petnaestak dužnosnika stranke je suspendirano sa dužnosti, a neki su i isključeni iz stranke. Ja sam dobio opomenu i protiv mene je pokrenut postupak zbog političke odgovornosti. Ujedno sam dobio i odluku o imenovanju posebnog koordinatora za DNŽ, kojim se sve moje ovlasti predsjednika Županijske organizacije prenose na njega. Što u praksi znači da sam suspendiran. Trenutno sam obični član stranke i do daljnjega ostajem u HSS-u”, kazao je za Dubrovniknet, Perica Pušić, sad već bivši predsjednik županijskog HSS-a.

Za koordinatora ove stranke u našoj županiji izabran je Zdenko Mateljak iz Ploča, koji sada ima sve ovlasti pripremati stranku za predstojeće lokalne izbore.

“Ovdje se radi o eliminacijskom valu, suspenzijama onih koji drugačije misle od vodstva stranke. Zbog tog načina vođenja stranke i nezadovoljstva dijela članstva najnovijim izborima, situacija je u stranci loša već duže vrijeme, a ovaj sadašnji potez će, uz sve to, vjerojatno utjecati na rezultate lokalnih izbora”, kazao nam je Pušić poželjevši novom koordinatoru HSS-a uspjeh u radu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA