28.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 2 srpnja, 2025
HomeLifestylePelješac kreće s razvojem novih proizvoda, cilj produljenje turističke sezone

Pelješac kreće s razvojem novih proizvoda, cilj produljenje turističke sezone

Turističke zajednice s poluotoka Pelješca udružile su se na projektu razvoja outdoor i eno-gastro proizvoda. Udruživanje na ovome projektu sve četiri turističke zajednice: Janjina, Trpanj, Ston i Orebić potpisale su krajem prošle godine. Napravljen je i operativni plan u suradnji s tvrtkom Feel IQM, koji su prihvatila turistička vijeća, te se kreće sa realizacijom projekta.

Cilj projekta je produljenje pred i podsezone, te kroz umrežavanje različitih dionika i poticanje gospodarskog razvoja. Outdoor i eno gastro ponuda su globalno u stalnom porastu te se najavljuje i daljnji rast. Proizvod je namijenjen gostima koji duže borave na Pelješcu, a tijekom boravka žele autentično iskustvo inspirirano bogatom gastronomijom, vinskom tradicijom i aktivnostima na otvorenom, kao i jednodnevnim posjetiteljima koji žele doživjeti posebno turističko iskustvo. Tematski mjeseci će se odvijati od ožujka do prosinca.

U eno-gastro segmentu osmišljeni su proizvodi na temi: Malostonskih kamenica, stonske soli, peljeških okusa, vinara i kapetana.

Cilj svakog proizvoda je uključiti gospodarstvo cjelokupnog poluotoka Pelješca, tako da će se segmenti svakog proizvoda moći kroz cijelu godinu doživjeti, pričati će se priča o posebnostima i bogatstvu Pelješca. U posebnim tematskih mjesecima snažnije će se promovirati određena tema, te će za razliku od dosadašnjeg koncepta npr. priča o pelješkim vinarima, stonskom soli i sl. biti posebno promovirana u ugostiteljskim objektima, vinarijama, biti uključena u turističke pakete agencija, promovirana u ponudi hotela, kampova i ostalih smještajnih objekata.

Turistički proizvodi će se dugoročno razvijati, u tijeku je osmišljavanje manifestacija i itinerera boravka gostiju za eno gastro proizvod. Istovremeno se radi i na razvoju outdoora, prva faza je osmišljavanje staza za planinarenje i brdski biciklizam, radi se digitalni zapis (gps trag) istih, a zatim slijede radovi na označavanju staza, mapiranju i promociji.

Pelješac ima izniman potencijal za razvoj eno gastro ponude, prepoznat je po vinarstvu, tradicionalnim restoranima i konobama. Pelješac je prepun planinarskih i šumskih puteva, vinskih cesta, kroz gotovo cijeli Pelješac prolazi i napoleonov put u dužini od 61 km, što ga čini izvrsnim mjestom za pješačenje, planinarenje i brdski biciklizam.

Zamislite boravak na otvorenom u netaknutoj prirodi, raznolikoj vegetaciji, uz obilazak rustikalnih mjesta gdje možete kušati domaće specijalitete pod pekom i pri tome uživati u jedinstvenom okusu plavca malog.  Zamislite idealno mjesto za bijeg od stresa i užurbane svakodnevice – zamislite Pelješac.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA