34.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaInfocentarOtvorenje izložbe "Držićeve životne pozornice"

Otvorenje izložbe “Držićeve životne pozornice”

U utorak, 5. srpnja 2022., u 19 sati, u Domu Marina Držića otvorit će se izložba slika i marama na svili  polaznika višemjesečne likovne radionice „Držićeve životne pozornice“.

Radionica pod mentorstvom muzejske pedagoginje Doma Marina Držića Jasmine Runje prva je koju je naša ustanova organizirala za odrasle. Dvadeset polaznica najprije se upoznalo s tehnikom slikanja na svili i nekoliko metoda izrade, a potom su razvijale svoje umijeće i kreativno oblikovale motive vezane uz Držićeve geografske i duhovne životne pozornice.

Radovi koje će izložba prezentirati svjedočanstvo su velike ljubavi i truda kojeg su polaznice pod vodstvom mentorice od ožujka do lipnja ove godine uložile u savladavanje slikanja na svili, pogotovo ako uzmemo u obzir da je većini ovo bio prvi susret s tom zahtjevnom tehnikom.

Parafrazirajući Dživovu izjavu iz prvog prizora trećeg čina Držićevog Skupa: „Vi ste u ono brijeme bile kad se je u bortijeh hodilo; a ove su u ovo kad se i svila dere, i dobro se dere, er jes od šta“ sa zadovoljstvom zaključujemo: ovo je vrijeme kad se svila izlaže, i dobro da se izlaže, jer se ima što pokazati.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA