24.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaOtvorena prva samostalna izložba slika Anamarije Obradović u Dubrovačkim knjižnicama

Otvorena prva samostalna izložba slika Anamarije Obradović u Dubrovačkim knjižnicama

U organizaciji Dubrovačkih knjižnica, u ponedjeljak, 16. svibnja u prizemlju Narodne knjižnice Grad otvorena je prva samostalna izložba naziva “Fragmentacija”  dubrovačke slikarice Anamarije Obradović koja se sastoji od dvanaest radova, rađenih kombiniranom tehnikom, akrilikom i markerima. Izložbu su otvorile knjižničarka Katarina Palinić, povjesničarka umjetnosti Petra Golušić koja je ujedno i napisala predgovor i slikarica Anamarija Obradović. Za postav izložbe i grafičko oblikovanje zaslužni su slikar i restaurator Robert Kralj i slikarica i grafička dizajnerica Marta Baće. 

-Htjela sam prikazati Grad na neki drugi način, neki osoban način, kako ga ja doživljavam i njegovo stanje za koje mislim da Grad sam doživljava: a to da je pod utjecajem mnoštva vanjskih podražaja, doslovce je u ovoj mojoj seriji slika ‘prsnuo’ i ti su se fragmenti raspršili i lebde u nekakvom svemiru u zraku tako da možda prikazuje neko buduće stanje koje će se dogoditi i možda će se opet nazad vratiti i stvoriti nešto novo. Znala sam da Grad volim, ali sad ga volim još više. – istaknula je Obradović  

Obradović je spomenula i kako je upravo njezin otac, Lukša Obradović, u prostorima knjižnice imao svoju posljednju izložbu “Oko grada”  2019. godine, dok je “Fragmentacija” njena prva izložba u ovom prostoru. 

Izložba je otvorena do 3. lipnja u prizemlju Narodne knjižnice Grad od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA