12.8 C
Dubrovnik
Utorak, 19 ožujka, 2024
NaslovnicaNaša čeljadU našem stiluOtok Supetar - kraljevska loža uz more

Otok Supetar – kraljevska loža uz more

Supetar, otočić u blizini Cavtata doživljava svoj “procvat”, a pozitivne promjene koje su se na njemu dogodile, nisu ostale nezapažene ni posjetiteljima kojih je iz dana u dan sve više i više. Otkada otokom upravlja više novih koncesionara, “skovani” su novi planovi koji jesu ambiciozni, ali obzirom na ljepotu kojom otočić raspolaže i blizinu kopna s kojega se može doći do njega, ne čine se nerealni.

Prva i osnovna promjena koja se vidi jest uređenost otoka.

– Kad se prošle godine zakotrljala cijela nova priča o otoku Supetru, prvenstveno smo morali temeljito očistiti otok od svega što se godinama nakupljalo. S otoka smo odvezli preko 400 kubika smeća i raznog otpada. Prilikom izgradnje i preuređivanja postojećih objekata smo jako pazili da se isključivo radi u prirodnim materijalima kako bi stvorili ugođaj i povezanost s prirodom otoka te smo isti takav pristup imali i prilikom samog dizajniranja objekata. Htjeli smo da su naši gosti okruženi prirodom, te smo zbog toga zasadili jako puno novih stabala, različitih biljaka, cvijeća i začina po otoku. Vizija izgleda otoka i ponude na njemu, od ideje do realizacije je djelo grupe ljudi – doznajemo od Bruna Čulara, PR i booking managera tvrtke koja upravlja otokom.

U ovoj prvoj sezoni s novim koncesionarima, ugostiteljska ponuda također dobiva novu dimenziju. Objekte su nazvali St. Pietro.

– Ovaj otok ima jako dugu povijest koja se proteže skroz do 13og stoljeća, gdje se prvi put spominje pod imenom St. Pietro in media mare. Na otoku se također nalaze ostatci crkvice koja je nosila naziv St. Pietro koja ima duboku i povezanu povijest s Dubrovačkom Republikom, tako da je naša odluka da nazovemo objekt St. Pietro svojevrsna počast bogatoj tradiciji otoka Supetra pojašnjava Bruno, dodajući:

– Otok je podijeljen na dva dijela – lounge bar i restoran, tako da gosti mogu doći na otok kroz dan te se smjestiti u loungeu, ispijati koktele, kupati se, sunčati, malo pojesti nešto s našeg lounge meni-a, te u večernjim satima mogu večerati u restoranu i uživati u pogledu na Dubrovnik, otvoreno more te prekrasan zalazak sunca. Ukoliko netko od gostiju želi uživati u svojoj privatnosti, na raspolaganju su im i kabane. Svi gosti su dobrodošli, no iznimno pazimo da se niti u jednom trenutku ne naruši osjećaj mira i harmonije na otoku, budući želimo na takav način i brendirati otok.

Novi koncesionari su ujedno u suradnji s nekolicinom lokalnih agencija za organizirani prijevoz do otoka, a pobrinuli su se i za vlastiti prijevoz. Radno vrijeme otoka je od 10 do 22 sata s time da se kuhinja otvara u 12 sati.

– Orijentirani smo na opuštenu atmosferu u dnevnom lounge – u i večere u restoranu, no uz rasplesane ritmove našeg rezident dj-a Occka nemoguće je ne zaplesati – opisuje nam Bruno ideju vodilju o atmosferi kakvu žele na otoku priuštiti stranim, ali i domaćim gostima. Ali, koliko je domaćima to dostupno, obzirom na standard?

– Naša ponuda je stvarno raznolika, te svi gosti koji posjete otok sigurno mogu naći nešto što će im se svidjeti.

Prve reakcije posjetitelja nisu ih razočarale i potvrdile su da su na pravom putu.

– Reakcije su odlične. Gosti su oduševljeni otokom, hranom i uslugom. Svakodnevno dobivamo puno pozitivnih reakcija, a neke od nama dražih su da ne žele otići s otoka i da se jedva čekaju vratiti opet. A posebno nam je drago čuti komentare sugrađana kojima je iznimno drago što u njihovoj blizini postoji ovakvo mjesto i što surađujemo sa Zakladom “Ivan Fiorović”. Na određene artikle u našoj ponudi postotak od cijene se donira zakladi kako bi na taj način pomoglo potrebitima – naglašava.

Svoje oduševljenje otokom, ali i pozitivnu energiju koju želi kao zaposlenik dati otoku i njegovom imidžu Bruno ne krije. A kako se, kao Zagrepčanin snašao na moru i kako su ga prihvatili?

– Ja sam PR i booking manager, te je moj posao voditi brigu o rezervacijama i gostima te voditi brigu o svim suradnjama koje imamo, kao i pomoći našem voditelju Danielu u svim segmentima ugostiteljstva. Daniel je radio na svim najboljim mjestima diljem Hrvatske, radio je u Blue Marlinu na Ibizi gdje je po prvi put upoznat s višim nivoom usluge te je upravo taj nivo postavio osoblju St. Pietra, što se po našem mišljenju i odrazilo na zadovoljstvo gostiju. Obojica smo iz Zagreba gdje smo započeli naše prve korake u ugostiteljstvu, te smo navikli na sezonski posao. Smatramo da su nas domaći ljudi jako dobro prihvatili i reakcije su kako sam već naveo bolje nego očekivane i sa strane domaćih gostiju.

foto: St.Pietro, fb grupa Zavazda Konavle/Lucija Macan Miljanić

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA