31.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 14 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleOskarovka Frances McDormand na Lopudu: Koje divno mjesto za gledanje filma, pravi...

Oskarovka Frances McDormand na Lopudu: Koje divno mjesto za gledanje filma, pravi ste sretnici!

Višestruka oskarovka Frances McDormand pridružila se filmašima drugog dana Ponta Lopud Festivala, kojeg su obilježili brojni zanimljivi događaji.  U jutarnjim satima održan je masterclass Joela Coena uz moderatora Pawela Pawlikowskog. Šest vrlo uspješnih mladih redateljica i redatelja: Antoneta Alamat Kusijanović, Una Gunjak, Tamara Kotevska, Maja Miloš, Dušan Kasalica i Katarina Morano s dvojicom oskarovaca imali su priliku razgovarati o procesima stvaranja filma i filmskoj umjetnosti.

Održan je i prvi susret članova Ponta Lopud kluba koji okuplja prijatelje Festivala kako bi zajedno stvorili aktivnu zajednicu i doprinijeli kvaliteti i dugoročnosti kvalitetnih umjetničkih događanja na otoku.

Na festivalskom filmskom programu sinoć je na plaži La Baja hotela RMH Lopud Lafodia Resort & Wellness prikazan film Zemlja nomada, čija je premijera bila na filmskom festivalu u Veneciji 2020. godine. Redateljica Chloe Zhao tada je dobila nagradu za najbolji film festivala, Zlatnog lava. Filmski uspjeh Zemlje nomada okrunjen je nagradama Oscar i to za najbolju glumicu (Frances McDormand), najbolju režiju (Chloe Zhao) i najbolji film (Frances McDormand, Peter Spears, Mollye Asher, Dan Janvey, Chloe Zhao).Publiku su pozdravili producent filma Peter Spears i glavna glumica Frances McDormand.

Koje divno mjesto za gledanje filma, pravi ste sretnici! Film koji ćete sad pogledati Zemlja nomada zajednički je moj i Peterov projekt, a najzaslužnija je Chloe Zhao, žena čije sam ime vidjela na špici njezinog drugog filma na Filmskom Festivalu u Torontu. Odmah sam krenula istraživati o njoj i zahvaljujući njoj nastao je ovaj film”, kazala je oskarovka Frances McDormand.

Kada smo pročitali knjigu Zemlja nomada, Preživjeti Ameriku u 21. stoljeću književnice Jessice Bruder, odmah smo ju poželjeli adaptirati. Chloe Zhao je u tom trenutku taman počela raditi na scenariju, udružili smo snage i napravili smo ovaj film.“ istaknuo je Peter Spears.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA