33.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiOPREZ: Velika opasnost od požara za našu županiju, suzdržite se od paljenja...

OPREZ: Velika opasnost od požara za našu županiju, suzdržite se od paljenja vatre

Prema prognozi Državnog hidrometerološkog zavoda pred nama je još jedan toplinski val, a indeks opasnosti od šumskog požara vrlo je velik za područje Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.

Stoga iz Hrvatske vatrogasne zajednice pozivaju građane na dodatan oprez i apeliraju na pridržavanja općih mjera za sprečavanje izbijanja požara.

Podsjećamo da su za neodgovorno ponašanje kojim se izazove požar predviđene visoke kazne. Novčanom kaznom u iznosu od 15.000,00 do 150.000,00 kuna ili kaznom zatvora do 60 dana kaznit će se za prekršaj fizička osoba koja izazove požar. Osoba koja izazove požar iz nehaja kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom od 2.000,00 kn do 15.000,00 kn. Nepromišljenim spaljivanjem može se počiniti i kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine za što se može izreći kazna zatvora do tri godina, ako je djelo počinjeno iz nehaja.

Zabrana paljenja bilo kakve vatre na otvorenom je na snazi, a ukoliko primijetite dim ili požar odmah zovite vatrogasce na broj 193 ili Centar 112.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA