31.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 14 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiOpćina Župa dubrovačka: nadamo se da će se realizacija projekta Kupari znatno...

Općina Župa dubrovačka: nadamo se da će se realizacija projekta Kupari znatno ubrzati

Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli i pročelnik Jure Marić jučer su se službeno susreli s predstavnicima tvrtke Hotel Properties Limited (HPL) iz Singapura, koja je ušla u vlasničku strukturu tvrtke Avenue ulaganja, koja je s RH potpisala 2016. ugovor o koncesiji na pomorsko dobro i pravu građenja na državnom zemljištu u bivšem vojnom odmaralištu Kupari.

“Optimizam ulijeva činjenica da je tvrtka HPL, partner koji je ušao u vlasničku strukturu Avenue ulaganja, renomirana svjetska tvrtka koja u svom vlasništvu ima 18 hotela pod brandom Four Seasons te još 6 u izgradnji, što ga čini najvećim pojedinačnim partnerom Four Seasonsa u svijetu. Osim tvrtke HPL u istom vlasništvu je i tvrtka Como te tako govorimo o 77 hotela različitih luksuznih brandova u istom vlasništvu.

Nadamo se, a planovi i pristup novih sudionika u projektu upućuju na to, da bi se realizacija projekta Kupari trebala znatno ubrzati i zaživjeti u punom sjaju čime bi Općina Župa dubrovačka ali i Republika Hrvatska dobili ekskluzivan hotelski brand koji još nije bio prisutan na ovim prostorima”, stoji u priopćenju iz Općine Župa dubrovačka.

Podsjetimo, krajem listopada 2015. Vlada RH na čelu s Zoranom Milanovićem, prihvatila je ponudu Avenue ulaganja, jedinu obvezujuću ponudu pristignu na javni poziv za ulaganje u Kupare. Investitor je ponudio 172 tisuće eura godišnje za naknadu za osnivanje prava građenja, 58,5 tisuća eura za godišnji zakup hotela Grand te naknadu za koncesiju na pomorskom dobru od 8,10 kuna po metru (oko 640 tisuća kuna godišnje) kao fiksni dio te još promjenljivi dio naknade za koncesiju na pomorskom dobru od 3 posto ukupnog godišnjeg prihoda ostvarenog pružanjem usluga na plaži.

31. ožujka 2016. potpisan je ugovor, a od tog datuma počeo je teći rok za realizaciju ovog projekta u trajanju od 2 + 4 godine. Prve dvije godine određene su za predradnje oko UPU-a i parcelacije nekretnina koje će ući u zonu obuhvata. A jedan od uvjeta ugovora bilo je partnerstvo Avenue grupe s prvoklasnim hotelskim brendom. Spominjala se grupacija Marriot, Ritz Carlton, a  sad i Four Seasones.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA