29.8 C
Dubrovnik
Petak, 12 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiOdržana Skupština Društva turističkih vodiča, za predsjednicu izabrana Ivana Zbačnik

Održana Skupština Društva turističkih vodiča, za predsjednicu izabrana Ivana Zbačnik

Skupština Društva turističkih vodiča, na kojoj je izabrana nova uprava Društva, održana je jučer u ljetnom Kinu Jadran.

Za predsjednicu Društva je izabrana Ivana Zbačnik, a za članove uprave Patricija Cvinar, Jelica Čučević, Nikolina Kapović, Marijna Kljunak Čuikin, Marin Krstulović i Katica Tepavac.

“Maja Milovčić podnijela je Izvještaj o radu Upravnog odbora za 2020.godinu s osobitim naglaskom na pandemiju korona virusa i financijski teško razdoblje za sve turističke vodiče. Istaknuta je aktivnost rada Uprave na postizanje izmjene statusa „samozaposlene osobe“, izmjene Zakona, mogućnosti apliciranja na mjere Vlade, kao i na vrijeme pripreme Izmjena/dopuna Zakona o pružanju usluga u turizmu, o odnosu sa Mints-om. Zatim o podršci gradonačelnika Frankovića i njegovoj aktivnoj zaštiti vodičke struke i prihvatanju njegova prijedloga na saborskim odborima i na Saboru. Također je govorila o suradnji i radu sa ZDTVH i Društvu vodiča Korčule, sa Sveučilištem u Dubrovniku, Institutom za povijesne znanosti HAZU, Turističkim zajednicama Grada i županije, o suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, o dobrim odnosima s medijima i njihovoj pomoći u isticanje problema struke u javnosti.

Na Skupštinu je pozvan gradonačelnik g. Mato Franković koji se najviše zalagao za rješenje statusa turističkih vodiča. Gradonačelnik je govorio o očekivanju bolje sezone ove godine u odnosu na lanjsku,o prognozama uplovljavanja kruzera, otvaranja Velike Britanije prema nama, američkom tržištu i stanju na ostalim tržištima s kojih možemo očekivati povećani promet. Obećao je podržavati nas i ubuduće i da će naša suradnja s Gradom Dubrovnikom i dalje biti dobra i aktivna”, zaključuje se u priopćenju koje potpisuje Uprava Društva turističkih vodiča.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA