31.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleOdržana edukacija u Slanome - "Skupljam, slažem i savjesno otpad odlažem!"

Održana edukacija u Slanome – “Skupljam, slažem i savjesno otpad odlažem!”

U Dječjem vrtiću „Slano“ u Slanome 26. lipnja 2020. god. održana je edukacija o odgovornom postupanju s otpadom. Obilježavanje Svjetskog dana zaštite okoliša s obzirom na trenutnu situaciju s Corona virusom mališanima se virtualnim putem obratila dr.sc. Marlena Ćukteraš, te ih je kroz stručno izlaganje upoznala o velikoj količini otpada koji nastaje nepromišljenim korištenjem predmeta za jednokratnu upotrebu.

Ova akcija je imala naglasak na očuvanju okoliša i nužnoj potrebi razvrstavanja otpada kako bi se smanjile njegove količine i time podigla svijest o odgovornom postupanju prema našoj Planeti.

Događaj se realizirao kao dio aktivnosti EU projekta “Program izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom općina Konavle, Župa dubrovačka i Dubrovačko primorje” kojeg provodi Općina Konavle.

Cilj obilježavanja Dana planeta Zemlje je podizanje razine svijesti o odgovornom postupanju s otpadom, odnosno promoviranje principa “Skupljam, slažem i savjesno otpad odlažem!”.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 511.955,99kn, a iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava Općini Konavle je 435.162,58kn. Za više informacija o EU fondovima posjetiti internet stranicu www.strukturnifondovi.hr

sponzorirani članak

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA