31.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 14 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiODGOVOR iz Dubrovačke biskupije: ostaju li dubrovački glazbenici muzicirati u Crkvi sv....

ODGOVOR iz Dubrovačke biskupije: ostaju li dubrovački glazbenici muzicirati u Crkvi sv. Spasa?

Nakon informacije kako će u sljedećoj godini dubrovačkim glazbenicima biti onemogućeno muziciranje u Crkvi sv. Spasa zbog preferiranja poljskog glazbenika menadžera čiji je “orkestar” od dva tri glazbenika protekle sezone dijelio taj sakralni prostor s njima, zatražili smo odgovor iz Dubrovačke biskupije. Naime, u Crkvi je održan sastanak s predstavnicima dubrovačkih glazbenika na kojemu se razgovaralo i o ovome.

Evo što kažu iz Biskupije:

S obzirom na recentne medijske natpise u svezi s korištenjem crkve Svetog Spasa u Gradu želimo pojasniti slijedeće.

Ovo je po Dubrovnik tužno… Rektor sv. Vlaha naredio da dubrovački klasični glazbenici moraju iseliti iz Crkve sv. Spasa gdje su godinama muzicirali

Crkva Svetog Spasa tijekom godine koristi se povremeno za potrebe bogoslužja, osobito na svetkovinu Uzašašća Gospodinova i na obljetnicu Velike trešnje, a također se koristi za molitvene, pastoralne i kulturne događaje.

Slijedom toga ove sezone su u crkvi nastupale dvije skupine glazbenika koje su izvodile koncerte.

Uvjeti nastupa za ovu sezonu bili su definirani ugovorima koji su istekli 31. listopada 2023. godine.

O tome su obaviješteni glazbenici, te su prema dogovoru zamoljeni da iz crkve iznesu osobne stvari jer u zimskim mjesecima nema nastupa.

Budući oblici suradnje u svezi s korištenjem crkve Svetog Spasa dogovarat će se u narednom periodu, a želja nam je da korištenje crkve Svetog Spasa ostane i dalje na duhovnu dobrobit vjernika i svih posjetitelja – odgovor je koji nam je stigao.

Doduše, ništa konkretno nije rečeno, ali je za nadati se kako će dubrovački glazbenici imati svoj jedinstveni stav u zaštiti svojih prava na rad u svom gradu i crkvici gdje muziciraju više desetljeća. I da će crkvene vlasti uslišiti njihovu molbu.

No, rasplet cijele ove priče i događanja neće proći bez pažnje koju zaslužuje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA