32.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiOd ponedjeljka nema nastave u cijeloj RH slijedeća dva tjedna

Od ponedjeljka nema nastave u cijeloj RH slijedeća dva tjedna

“Cijeli svijet je u ratu protiv virusa. Odgovornost svakog građanina je bitna disciplina koja će utjecati na širenje epidemije. Pozivam sve na odgovornost i pažljivo slušanje uputa i svih stručnjaka o javnom zdravstvu. Stožer će nastaviti sa svim svojim aktivnostima kao i dosad, dvaput dnevno u 9 i u 16”, kazao je premijer Andrej Plenković na konferenciji za novinare, nakon sjednice Vlade.

“Naši zdravstveni stručnjaci kažu da je izrazito mali postotka zaraženih ispod 20 godina. No, djeca su posebno bitna, mi ćemo od ponedjeljka. Dva tjedan prekida se osnovne i srednje škole”, izjavio je Plenković.

Bit će zatvorene i visoka učilišta. Isto vrijedi i za dječje vrtiće.

Za više razrede i srednjoškolce radi se na online nastavi. Nastavnici od ponedjeljka i dalje dolaze u školu. Djeca o kojima ne mogu brinuti roditelji moći će dolaziti u školu, no nastave kao što je sada, neće biti, rekao je Plenković. 

Ministar financija Zdravko Marić uskoro će se sastati s gospodarstvenicima, posebno predstavnicima trgovačkih lanaca kako bi se građanima uputila poruka da nema razloga za paniku. 

Premijer je izjavio kako će Vlada poduzeti mjere za olakšavanje posljedica ove krize gospodarstvenicima i poduzetnicima.

 “Bez ikakvih dilema odgodit ćemo plaćanje doprinosa, poreza na dohodak i na dobit. Dio prihoda koji će biti manji lokalnim jedinicama proračun će nadomjestiti”, rekao je Plenković. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA