28.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiOd kolovoza Air France leti četiri puta tjedno na liniji Pariz -...

Od kolovoza Air France leti četiri puta tjedno na liniji Pariz – Dubrovnik

Air France i KLM od početka srpnja ove godine ponovno prometuju prema Zagrebu, Dubrovniku i Splitu. Linija Pariz – Dubrovnik od 1. kolovoza prometovati će četiri puta tjedno (do tada svega dva leta tjedno), ponedjeljkom, petkom, subotom i nedjeljom, javlja portal Croatian Aviation.

U posljednjem priopćenju obje su kompanije najavile povećanje broja tjednih letova prema Hrvatskoj. Donosimo vam novi raspored prometovanja.

Air France dodaje još tjednih letova

Air France je pokrenuo promet prema Hrvatskoj s početkom srpnja (izuzev Splita koji će krenuti od sredine mjeseca), a kompanija je već najavila povećanje u broju tjednih letova:

Linija Pariz – Dubrovnik od 01. kolovoza prometovati će četiri puta tjedno (do tada svega dva leta tjedno), ponedjeljkom, petkom, subotom i nedjeljom.

Linija Pariz – Split od 27. srpnja prometovati će čak 6 puta tjedno (do navedenog datuma 3 puta tjedno), svakog dana osim subotom.

Linija Pariz – Zagreb trenutno prometuje četiri puta tjedno, no od 27. srpnja na liniji će biti čak 11 letova tjedno! Naime, Air France će značajno povećati broj letova, uvodeći dva leta dnevno svakog ponedjeljka, srijede, petka i nedjelje, dok će utorkom, četvrtkom i subotom prometovati jednom dnevno.

Na svim linijama prema Hrvatskoj najavljeni su zrakoplovi tipa A319/320/321, dok će prema Splitu prometovati zrakoplovi manjeg kapaciteta, tipa E190.

Promjene i u KLM-u

Svega dan nakon što smo objavili povećanje letova na liniji Amsterdam – Zagreb od strane Croatia Airlines, KLM Royal Dutch Airlines objavio je operativne promjene na linijama prema Hrvatskoj.

Linija Amsterdam – Split krenula je s prometovanjem 04. srpnja i to svakodnevno, no od 03. kolovoza na ovoj će liniji letjeti čak 13 puta tjedno. Kompanija će uvesti drugi dnevni let na ovoj liniji, svakim danom osim subotom. Na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa B737-700, kapaciteta 142 putnika.

Linija Amsterdam – Zagreb trenutno prometuje svega tri puta tjedno, no od 03. kolovoza uvesti će još četiri tjedna leta te će između Amsterdama i Zagreba prometovati svakodnevno. Dodajmo još tome da će na ovoj liniji Croatia Airlines uskoro prometovati 8 puta tjedno, što znači da će između Amsterdama i Zagreba tjedno na raspolaganju biti 15 tjednih letova.

Zanimljivo, KLM najavljuje B737-700 na liniji prema Zagrebu, što je svojevrsno povećanje kapaciteta s obzirom na to da su do sada uglavnom prometovali zrakoplovi tipa E175 te E190.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA