13.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 16 studenoga, 2025
HomeLifestyleOD A DO Ž/ Nagrađivani Ante Jonjić otkriva kakva je sličnost između...

OD A DO Ž/ Nagrađivani Ante Jonjić otkriva kakva je sličnost između chefa i kirurga

Ovoga tjedna u našoj rubrici Od A do Ž upoznajte nagrađivanog chefa Antu Jonjića, Imoćanina koji briljira i na gastro sceni puno široj od naše, dubrovačke. Radi u Pino’s restoranu u Lapadu, uvijek se odaziva humanitarnim akcijama, a nama otkriva koji su mu najdraži začin i jelo, kako se nosi s stresom u kuhinji, što misli o kulinarskim TV emisijama, kao i što ga motivira na humanitarni rad.

Najdraži začin?

– Šafran.

Koje jelo vam je najdraže za pripremu, a koje vam je najveći gastronomski užitak?

– Najviše uživam pripremajući brudet, a pašticada mi je najveći gastronomski užitak!

Osvojili ste nedavno nagradu Grand Gourmet 2025 – znači li vam više potvrda struke ili zadovoljni gosti?

– Mislim da je u mome poslu bitno i jedno i drugo. Kroz natjecanja dobivam stručnu potvrdu svoje kvalitete koju gosti mogu osjetiti u svakom mome pjatu.

Kuhinja zna biti  i mjesto visokog pritiska – kako se s njim nosite?

– Kroz zabavu i smijeh sve je lakše.

Koliko je u kuhinji bitan timski rad?

– Kao što neourokirug ima svoje asistente pri operaciji tako i ja bez kvalitetnog tima ne mogu biti dobar chef. 

Volite li kuhati i u svoje slobodno vrijeme ili vam je draže da netko drugi kuha za vas?

– Najviše uživam kuhati zimi kada imam više slobodnog vremena. Uživam kuhati za svoju obitelj i prijatelje i na taj način provesti kvalitetno vrijeme s njima koje nam je uskraćeno tijekom sezone.

Kako osmišljavate autorska jela – kako izgleda taj proces?

– Najčešće ideje dolaze spontanao, kada od neke namirnice koristeći razne tehnike dolazim do potpuno novog jela.

Pratite li kulinarske reality TV emisije i što mislite o njima?

– Nažalost nemam vremena aktivno ih pratiti, ali mi je drago da postoje. Lijepo je vidjeti da je još uvijek veliki interes za moju struku.

Osim kuhanja – što vam je još strast, u čemu uživate u slobodno vrijeme?

– Provodeći vrijeme sa svojom kćeri! Kada ostane još malo vremena volim zaigrati nogomet, proučavavati stare kuharice i uživam u podvodnom ribolovu.

Kako usklađujete poslovni i privatni život?

– Snaga dobre volje i razumijevanja!

Volontirate i sudjelujte u humanitarnom radu – što vam to znači?

– Volontiranje i humanitarni rad za mene su način da svoje vrijeme i energiju usmjerim na pomaganje drugima. Rado se odazivam humanitarnim akcijama jer me ispunjava osjećaj da mogu doprinijeti nečemu dobrom. Uživam u takvom radu i uvijek ću, kad god mogu, pružiti svoju pomoć.

S kolegama pripremate i humanitarnu večeru u župskom restoranu Ruzmarin u sklopu akcije “Osmijeh za osmijeh” 7. prosinca – što posjetitelji mogu očekivati?

– U suradnji s kolegicom Ivanom Bradarić i kolegom Hrvojem Zirojevićem, pripremit ćemo kreativna i pažljivo osmišljena jela koja spajaju vrhunsku namirnicu, znanje i strast prema kuhanju. Gosti mogu očekivati ugodnu atmosferu, odličnu hranu te priliku da uživanjem u večeri podrže humanitarnu akciju i doprinesu plemenitom cilju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA