33.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiOBILAZAK - nova šetnica od Mosta do Pobrežja, cesta gotova do Božića

OBILAZAK – nova šetnica od Mosta do Pobrežja, cesta gotova do Božića

Radovi na cesti od Mosta dr. Franja Tuđmana do Pobrežja završeni su 70 posto izvedenosti. Danas je cestu obišao i gradonačelnik Mato Franković koji je kazao, kako će uz cestu, binu za razvoj Grada, biti uređena i šetnica od Mosta do Pobrežja. Radovi bi trebali završiti do travnja sljedeće godine, a izvođač radova kaže kako bi to moglo biti i do Božića.


-Danas se nalazimo na 70 posto izvedenih radova ceste od Mosta dr. Franja Tuđmana do Pobrežja. Ovo je iznimno važna cesta za budući razvoj Grada Dubrovnika jer se stvara mogućnost otvaranja novih perspektiva, novih područja, ali i za otvaranje jedne mogućnosti izgradnje velikog Park ‘n’ Ride sustava  – kazao je gradonačelnik Mato Franković.

Dodao je kako je rok za izgradnju ceste do travnja 2021., no s obzirom na ubrzani napredak izvođenja radova, vjeruje kako će cesta biti završena i prije roka.

-Osim što će ovo biti cesta istovremeno će biti i jedna lijepa šetnica, skroz od Mosta do samog naselja Pobrežje s javnom rasvjetom, odnosno u potpunosti opremljena i vjerujem kako će naši brojni sugrađani iskoristiti ovu cestu i kao mogućnost šetnice. Važno je napomenuti kako se ovim projektom ne zaustavlja povezivanje Gornjih sela, projektiramo i radimo na novoj cesti koja će spojiti Osojnik i Ljubač i samim time će onda Gornja sela dobiti novi dvotračni spoj. To će svakako omogućiti sugrađanima stanovanje u Gornjim selima – izjavio je gradonačelnik.

Napomenuo je i kako im je cilj završiti dionicu od Mrčeva prema Riđici i dvotračno ju spojiti do Majkova.

-U tijeku su grubi radovi, završeno je probijanje ceste. Riječ je o dva kilometra ceste od toga se kilometar probija nove ceste kroz brdo, a kilometar je rekonstrukcija postojeće ceste. U tijeku je izrada rubnjaka, javne rasvjete, završeni su svi potporni zidovi. Poteškoća je bilo, ali tu smo da ih savladavamo, konkretno neke od njih su bili zaštita velikih zasjeka, ali i to je riješeno – rekao je pročelnik Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima, Srđan Todorovski.

Zoran Ivanković, glavni nadzorni inženjer kazao je kako je cesta u visokom stupnju završenosti, te se nada kako bi radovi mogli završiti do Božića.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA