28.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiObilazak 120 milijuna kuna vrijednih radova lučke infrastrukture

Obilazak 120 milijuna kuna vrijednih radova lučke infrastrukture

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom obišao je u petak na Korčuli radove lučke infrastrukture vrijedne više od 120 milijuna kuna. U Vela Luci je upriličen obilazak radova Pomorsko-putničkog terminala Vela Luka, vrijednog više od 111 milijuna kuna, u pratnji ravnatelja ŽLU Vela Luka Borisa Žuvele kao i predstavnika izvođača radova te načelnice Katarine Gugić.

U sklopu projekta predviđeno je uređenje obalne trase u ukupnoj duljini od 515 metara, pri čemu će se izgraditi tri trajektna veza s ukupno raspoloživom operativnom zaobalnom površinom od 18 685 metara četvornih.

Izvođač radova, tvrtka Pomgrad Inženjering, u posao je uvedena 27. svibnja ove godine, nakon čega je odrađena mobilizacija strojeva i organizacija gradilišta te se započelo s izvođenjem radova.

Ukupna vrijednost projekta “Izgradnja pomorsko-putničkog terminala Vela Luka“ iznosi 111.2 milijuna kuna, od čega se čak 77.1 milijuna kuna sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.”

Gotovi radovi na lukobranu Puntin

Nakon PPT Vela Luka, župan Dobroslavić sa zamjenikom Cebalom i saborskim zastupnikom Bačićem, u pratnji ravnatelja ŽLU Korčula Ante Tvrdeića obišao je završene radove u slopu projekta “Rekonstrukcija lukobrana Puntin – luka Korčula”. Riječ je o projektu vrijednom 10.5 milijuna kuna koji se 85 posto sufinancira iz sredstava EU dok je ostatak od 15 posto financiran iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

U sklopu projekta napravljeno je poboljšanje temeljnog tla, ojačanje i povezivanje konstrukcije lukobrana, uklanjanje neadekvatne školjere te je ugrađena i nova višeslojna školjera.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA