32.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiO DANAŠNJOJ INAUGURACIJI: Kritičari bi voljeli vidjeti vašar kao što su bile...

O DANAŠNJOJ INAUGURACIJI: Kritičari bi voljeli vidjeti vašar kao što su bile parade u Titovo vrijeme

Predsjednik HSS-a Dubrovnik i gradski vijećnik Vido Bogdanović napisao je komentar oko današnje inauguracije predsjednika Zorana Milanovića. Kazao je kako se Hrvatska ne može uspoređivati sa SAD-om ili Francuskom te da bi se trebali prilagoditi mjestu i vremenu u kojemu živimo. No osobno ga smeta jedna činjenica oko inauguracije.

-Ne znam zašto oponenti novog koncepta inauguracije inzistiraju da bi trebala biti raskošnija jer je Predsjednik države jedini izravno od naroda izabrani dužnosnik te da bi svečanost trebao podijeliti s narodom.
Prvo, Predsjednik države nije jedini izravno izabrani dužnosnik budući je više od 500 načelnika, gradonačelnika i župana izabrano izravno + njihovi zamjenici i zamjenice. Istina, jest najviši izabrani dužnosnik, ali istovremeno dužnosnik s najmanje ovlasti. Da ga ne uspoređujemo s gradonačelnicima velikih gradova. Kako bi usporedili nadležnosti i raspoloživi proračun s jednim, recimo, Bandićem?
Drugo, što to znači podijeliti s narodom, kojim narodom? Pa inauguracijska priča će se izravno dijeliti do najzabitijih kutaka svijeta putem brojnih mreža i televizija. Ili bi kritičari više voljeli maškarani vašar kao što su bili sletovi i parade u Titovo vrijeme ili kao što su sad u Koreji ili Kini.
Treće, prigovore nam ilustriraju inauguracijama u SAD-u, Francuskoj, Rusiji zaboravljajući da je Hrvatska brojna ili moćna kao veći kvart u Parizu, Washingtonu ili Moskvi, nastranu razlike u ovlastima. Ako linearno usporedimo ispada da je Milanovićeva inauguracija preraskošna.
I zato ostavimo se ćorava posla, prihvatimo činjenice tko smo i što smo i u kojemu vremenu živimo…
Mene osobno smeta što je inauguracija u podne pa će tako i većina onih koji bi trebali radit buljit u ekrane, mogla je bit u prikladnije doba – napisao je Vido Bogdanović.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA