28.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiNove Vladine mjere za pomoć gospodarstvu i očuvanje radnih mjesta

Nove Vladine mjere za pomoć gospodarstvu i očuvanje radnih mjesta

Premijer Andrej Plenković u 17 sati predstavio je nove Vladine mjere za pomoć gospodarstvu.

“Odlučili smo sada, kao Vlada, čvrsto stati iza radnika. Potpora koja se već koristi za 400.000 ljudi će se podići na 4000 kuna neto. Država će preuzeti teret davanja na tih 4000 kuna, što je 1460 kuna po zaposlenom”, kazao je Plenković, dodavši kako se mjera koristi samo, ako poslodavci zadržavaju radnike.

“Poduzeća kojima je rad onemogućen ili znatno otežan, bit će oslobođena plaćanja poreza na dobit, dohodak i doprinose za iduća tri mjeseca. To su oni koji su imali pad prihoda od 20 do 50 posto. Oni koji imaju pad prihoda veći od 50 posto, njih ćemo osloboditi u potpunosti plaćanja svih poreznih obveza. Tvrtke koje ostvaraju više od 7,5 milijuna kuna oslobađaju se poreznih obveza proporcionalno padu. Predložit ćemo odgodu plaćanja poreza na dodanu vrijednost sve dok se ne naplate izdani računi. To ne znači da oslobađamo od plaćanja PDV-a”, objasnio je premijer.

Ministri su dobili nalog da obavljaju samo one naloge koji su nužni na funkcioniranje države, dakle, samo nužnih rashoda. A premijer je najavio i promjenu niza zakona u turizmu, koji bi olakšali oporavak ovog sektora.

“Novca za plaće i mirovine ima, govorim za ožujak, a za dalje ćemo vidjeti kako izaći u susret situaciji”, rekao je Plenković dodavši kako ni u kojem slučaju Vlada neće smanjivati mirovine.

Plenković je naglasio kako su ovo mjere pomoći za slijedeća dva mjeseca, no ako ova situacija potraje, Vlada će izaći s novim mjerama.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA