31.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaNikola Duper: glas Srđevaca u Župi

Nikola Duper: glas Srđevaca u Župi

Moj politički angažman na županijskoj listi br. 7 koalicije Srđ je Grad, Možemo!, Nova ljevica, Zaokret predstavlja kontinuitet sudjelovanja u političkom životu još iz vremena dok sam živio u Italiji.  Odmah pri povratku u Župu 2014. godine priključio sam se srđevcima, a na lokalnim izborima 2017. godine sam pokušao organizirati nezavisnu listu u Župi. Od tog sam pokušaja odustao, jer sam u stranci Župka prepoznao potencijal da kroz svoje političko djelovanje ostvare neke od ideala za koje se zalažem. I danas, premda ne dijelimo iste stavove o nekim pitanjima, smatram da su na dobrom putu da unesu toliko željene promjene u politički životu Župe i punim ih srcem podržavam u tom nastojanju. Godine 2018. sam zajedno s prijateljem pokrenuo portal www.zupadanas.info gdje i danas pišemo, bez cenzure i unatoč pritiscima vladajućih, o svim problemima koji tište Župu.

Svjestan sam da su predizborna obećanja već odavno pročitana i da ih više nitko ne shvaća ozbiljno. Zato se neću baviti obećanjima nego ću se obvezati unijeti i u Županijsku skupštinu dosadašnje beskompromisno zalaganje za opće dobro.

Mi srđevci različito razmišljamo o mnogim pitanjima, ali jedinstveni smo u borbi za opće dobro, a ne za vlastite interese. Svjesni smo da se istinsko blagostanje pojedinca može ostvariti samo kroz blagostanje cjelokupne zajednice. To je cilj koji nas bezuvjetno povezuje.

Moje djelovanje u Županijskoj skupštini biti će rezultat rada grupe ljudi unutar stranke Srđ je Grad kao i suradnje s političkim subjektima iz Župe dubrovačke, a ne nastup usamljenog pojedinca. Na taj način Srđ je Grad već godinama djeluje u Gradskom vijeću grada Dubrovnika kao i u Županijskoj skupštini. Komunicirat ću s građanima i svakome zainteresiranom pojedincu pružiti priliku da svojim prijedlozima i savjetima doprinese boljitku naše općine i županije. Na raspolaganju će vam biti posebna internetska stranicu preko koje ćemo izmjenjivati informacije, a vrata mog ureda će biti otvorena za svakoga tko poželi sa mnom izravno komunicirati.

Posebno ću se u okviru svojih ingerencija u županijskoj skupštini, ali i u kontaktu s našim saborskim zastupnicima, zalagati da:

  • Župa prijavi što veći broj projekata na EU fondove. Dugogodišnje propuštanje da se iskoriste EU fondovi u našoj općini je zauvijek izgubljena prilika. Pozivam nove političke aktere u Župi da ovome pristupimo odmah nakon objave izbornih rezultata.    
  • se priključimo civiliziranim zemljama Europske unije po količini recikliranog otpada kao i kvalitetnom rješenju odlagališta.        
  • Župa što prije riješi problem kanalizacijskog     sustava, koji je ne samo nasušna potreba lokalne zajednice nego i preduvjet kvalitetnog turističkog razvoja.    
  • se hitno riješe potrebe lokalnog stanovništva za lukobranom i komunalnom lučicom, a paralelno pokrene i  projekt komercijalnih nautičkih vezova koji bi doprinosio  raznovrsnosti turističke ponude.    
  • ubrzamo razvoj sustava sigurnosti i protokol prihvata i smještaja  turista u uvjetima sadašnje i moguće produljene pandemije, kako bi stvorili dojam sigurne i organizirane destinacije.

Ako želite da budem glas Župe u Županijskoj skupštini zaokružite listu broj 7 koalicije Srđ je Grad, Možemo, Nova ljevica i Zaokret, na kojoj ćete naći moje ime na trećem mjestu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA