28.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiNATJEČAJ U ŽUPANIJSKOJ TURISTIČKOJ ZAJEDNICI: 5 kandidata želi u fotelju prvog čovjeka

NATJEČAJ U ŽUPANIJSKOJ TURISTIČKOJ ZAJEDNICI: 5 kandidata želi u fotelju prvog čovjeka

Od šest prijava koje su stigle na adresu Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije pet ih zadovoljava uvjete propisane natječajem. Provjeru dokumentacije je napravilo Povjerenstva Turističkog vijeća.

Novi direktor ili direktorica TZ Dubrovačko-neretvanske županije birat će se između tri kandidata koji su već jedanput, na prošlom poništenom natječaju, pred Povjerenstvom “branili” svoju viziju turističkog hrvatskog juga, a to su Matea Bošković, Ivana Rodin i Julijo Srgota, te dvoje novih, Joška Pulića i Ines Zokić Štrlek koja je inače zaposlenica Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije u sektoru financija.

Iz Ureda županijske Turističke zajednice nisu nam precizirali datum sjednice Turističkog vijeća koje će odlučivati o novom direktoru ili direktorici. Rekli su da će biti sazvana u što skorije vrijeme.

Na prošlom natječaju koji je poništen jer nitko od kandidata nije dobio većinu glasova, prema dostupnim informacijama, članovi Vijeća su podjednakom ocjenom ocijenili prezentacije Matee Bošković i Ivane Rodin, no očito drugi krug tadašnjeg glasovanja u kojemu je ostao bez ijednog glasa, nije obeshrabrio Julija Srgotu da se ponovno javi na natječaj za čelnu osobu TZ DNŽ.

U novom natječaju njima su se pridružila dva nova kandidata, Joško Pulić, turistički djelatnik s višegodišnjim iskustvom u branši, ali i zaposlenica TZ Dubrovačko-neretvanske županije u financijama, Ines Zokić Štrlek.

Prema informacijama i pričama koje kruže gradom i koje uvijek prate natječaje za ovakve pozicije gdje politika daje posljednju riječ, može se čuti kako je kandidatura zaposlenice TZ Dubrovačko-neretvanske županije zapravo potaknuta iz samog ureda, jer bi se na takav način nastavilo “po starim tračnicama” po kojima je ovu instituciju 27 godina vodio Vladimir Bakić. Nerijetko se spominje i kako bi Bakić koji i sada, nakon propalog prvog natječaja vodi Turističku zajednicu kao umirovljenik, na 4 sata radnog vremena, ostao na mjestu savjetnika.

No i to bi vjerojatno ovisilo o tome tko će biti novi direktor ili direktorica.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA