30.8 C
Dubrovnik
Utorak, 1 srpnja, 2025
HomeLifestyleNASTAVLJA SE GOOD FOOD: Weekend at DBC, izrada štrukli, Pazija Party i...

NASTAVLJA SE GOOD FOOD: Weekend at DBC, izrada štrukli, Pazija Party i tradicionalna Dubrovačka trpeza

Nakon uspješnog prvog tjedna, Good Food Festival nastavlja se s raznovrsnim programom i događanjima u drugom tjednu, od ponedjeljka 14. do  nedjelje, 20. listopada.

Ponedjeljak, 14. listopada rezerviran je za posjet pogonu i prezentaciju kozmetike na bazi meda u Medardo te izradu delicija na bazi meda, uz slobodan ulaz i festivalski popust na sve proizvode. Posjeti će se održavati u dva termina: 10-11.30, od 12:00 -13:30, 16:00 – 17:30 te 18 – 19.30 sati.

Od 15. do 18. listopada, udruga Deša održat će niz radionica u svojim prostorijama u Lazaretima, počevši od 10 sati. Zainteresirani će imati priliku sudjelovati u pripremi Primorske torte pod vodstvom Nine Smokvine, Luca sa Zoranom Kosovićem, eklera s okusom tradicije s Alisom Voloder te koprivničkih štrukli s koprivom i sirom, u izvedbi članica Udruge žena “Goričino srce”.

Dubrovačka pivovara organizira Weekend at DBC od 18. do 20. listopada, uz izvrsnu hranu, pivo i glazbenu pratnju svake večeri od 20 sati. Posjetitelje će zabavljati Noa (18.10.), Čuvari svirala (19.10.) te Olive&Stone (20.10.).

U subotu, 19. listopada, u Restoranu Veranda 2.0 u Orašcu, održat će se prezentacija izrade štrukli od 12 sati, nakon čega slijedi tematski ručak “Panonsko more” u 13 sati, uz vinariju Krauthaker i prezentaciju vina Siniše Lasana. Glazbeni program izvest će Trio Taliri.

Isti dan, od 17 sati, održat će se Pazija Party s prezentacijom knjige i kušanjem u KAWI, dok će večer biti rezervirana za tematsku večeru “Na letu iz Pekinga za Rim” u restoranu Urban & Veggie, uz Senkove rock hitove i večeru od tri slijeda s početkom u 19 sati.

Zadnji dan festivala, 20. listopada, donosi tradicionalnu Dubrovačku trpezu, koja će se održati od 9 do 11 sati. Posjetitelji će moći uživati u raznovrsnim delicijama uz glazbenu pratnju Klape Ragusavecchia. Prodaja bonova počinje u 9 sati, a cijena bona za hranu iznosi 8 €, dok je cijena bona za vino 4 €. Sav prihod od Trpeze namijenjen je u humanitarne svrhe za Dom maslina.

Podsjećamo kako do kraja Good Food Festivala traje bogata restoranska ponuda, festivalski doručci, slatka festivalska ponuda, vinokušnje i gourmet ture, a cjelokupan program nalazi se na stranici TZ grada Dubrovnika https://bit.ly/3YlyaCR .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA