31.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiNAKON SKUPŠTINE LUKE DUBROVNIK: Umjesto Bekića, imenovana Marija Šimunović

NAKON SKUPŠTINE LUKE DUBROVNIK: Umjesto Bekića, imenovana Marija Šimunović

Danas se održala Skupština Luke Dubrovnik d.d. na kojoj je prihvaćena ostavka dr. Marija Bekića na mjesto predsjednika Nadzornog odbora. Umjesto njega predsjednicom NO Luke imenovana je Marija Šimunović, direktorica UTD Raguse.

Dr. Bekić je za Dubrovniknet izjavio kako je ostavku podnio još 13. svibnja, a nakon što je dobio odgovor Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa u kojem stoji da je njegova funkcija ravnatelja OB Dubrovnik, po izmjenama Zakona nespojiva s dužnošću predsjednika Nadzornog odbora Luke Dubrovnik.

– Kako je novi Zakon propisao, zatražio sam pismeno mišljenje Povjerenstva za sukob interesa o mom slučaju. Njihovo rješenje sam dobio 13. svibnja 2022. U njemu jasno stoji da su nespojive dužnosti ravnatelja Opće bolnice i predsjednika Nadzornog odbora Luke Dubrovnik d.d. Odmah sam podnio ostavku i o svemu izvijestio gradonačelnika. Na današnjoj Skupštini moja je ostavka prihvaćena. Ponavljam da je moja ostavka uvjetovana jedino stupanjem na snagu novog Zakona te da mi nije poznato da nadležni organi vode bilo kakvu istragu u vezi poslovanja Luke Dubrovnik, a niti sam ikada ikome davao ikakve izjave, kazao je za Dubrovniknet Mario Bekić.

Mario Bekić je 22. studenog prošle godine imenovan za predsjednika Nadzornog odbora Luke Dubrovnik d.d.

Iste godine 21. prosinca na snagu je stupio novi Zakon o sprječavanju sukoba interesa, koji je, među ostalim, proširen i na ravnatelje ustanova u zdravstvu, čiji je osnivač RH ili regionalna samouprava.

Marija Šimunović u gradskoj upravi radi od 2009., najprije na poslovima u oblasti Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje, potom u Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika prvo kao savjetnica I., potom na funkciji Voditeljice odsjeka za razrez i naplatu komunalnih pristojbi, zadužene za komunalni doprinos, komunalnu i vodnu naknadu, spomeničku rentu i naknadu za zadržavanje nezakonito izgrađene zgrade u prostoru.

Od listopada 2017. prelazi na funkciju zamjenice UO za poslove gradonačelnika gdje je zadužena posebice za poslove vezane za poslovanje trgovačkih društava u vlasništvu Grada.

U veljači 2022. imenovana je direktoricom UTD Raguse d.d.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA