27.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleNakon Pelješkog mosta, Sven je napravio "Mini Dubrovnik"

Nakon Pelješkog mosta, Sven je napravio “Mini Dubrovnik”

Nakon Pelješkog mosta od 30,000 kockica, Sven Dragobratović, polaznik Kockus edukacija, koju vodi Marin Njirić, svoje je vještine slaganja odlučio testirati na drugom kraju spektra gdje je cilj složiti više s manje.

Inspiriran LEGO® Architectural modelom Pariza, i vođen motom Sanjaj veliko, gradi malo, u manje od 1,000 kockica Sven je složio 5 znamenitosti Grada koje je nazvao “Mini Dubrovnik”.

Sven piše:
Tijekom zimskih praznika bio sam u Parizu gdje sam dobio LEGO set, Paris 21044, koji mi je dao ideju da složim „Mini Dubrovnik“.

Između puno motiva, odlučio sam se za crkvu Sv. Vlaha, Orlandov stup, zvonik, Onofrijevu česmu i Franjevački samostan.

Sveukupno su mi trebala 4 dana, to je oko 8 sati slaganja, a kreacija ima točno 923 kockice.

Nakon što sam završio digitalnu verziju na računalu, mama mi je kupila sve potrebne kockice kako bih ideju pretvorio u kreaciju od pravih kockica.

U stvarnosti je teže slagati nego na računalu, jer moram tražiti kockice, dok na računalu samo upišem koji mi dio treba. U stvarnosti kockice ne mogu lebdjeti u zraku bez oslonca, dok na računalu mogu.

Tijekom pravog slaganja otkrio sam više kockica koje su letjele, pa sam morao u hodu popravljati greške. Bilo je čudno, ali i uzbudljivo, slagati prema uputama nešto što sam sam izmislio.

Sven Dragobratović ima 11 godina i 23./24. pohađa 5. razred Osnovne škole Marina Držića. Osim slaganja kockica, najdraže vanškolske aktivnosti uključuju igranje s prijateljima, nogomet, vožnju bicikle i neizostavni Playstation. Da ne bi sve ostalo na igri, Sven se aktivno bavi i stolnim tenisom, u kojem je na nedavno održanom školskom turniru osvojio 1. mjesto.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA