31.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiNajveća kazna od 2.640 eura izrečena nosu 27-godišnjaku kojem je oduzeta vozačka...

Najveća kazna od 2.640 eura izrečena nosu 27-godišnjaku kojem je oduzeta vozačka i odbio je testiranje na droge

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a lakše ih je ozlijeđeno šest, dok je s materijalnom štetom zabilježeno pet prometnih nesreća.

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 487 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 220 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 52 mjere su poduzete prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 25 osoba.
– Od ostalih prekršaja izdvajamo 41 mjeru poduzetu zbog nepropisnog pretjecanja i 40 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Orebiću

Najveća koncentracija alkohola od 1,78 g/kg izmjerena je 40-godišnjaku koji je u subotu, 2. ožujka, u ranim jutarnjim satima u Orebiću zaustavljen tijekom redovne kontrole pometa.
Vozač je upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka te je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 1.320 eura i šestomjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća novčana kazna izrečena je na Pelješcu

Najveća novčana kazna u iznosu od 2.640 eura izrečena je 27-godišnjaku koji je jučer, 3. ožujka, u ranim jutarnjim satima, zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole u mjestu Stanković.
Vozač je upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka za vrijeme dok mu je vozačka dozvola privremeno oduzeta, a ponuđeno mu je i testiranje na prisutnost droga koje je odbio.
Vozač je isključen iz prometa, a osim spomenute novčane kazne sankcioniran je i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA