23.8 C
Dubrovnik
Subota, 1 listopada, 2022
NaslovnicaVijestiNačelnik Pavličević: Okolica se zabijelila, ali nemojte ići s djecom prema Konavlima

Načelnik Pavličević: Okolica se zabijelila, ali nemojte ići s djecom prema Konavlima

Ravnatelj bolnice Marijo Bekić kazao je kako je trenutno u bolnici hospitalizirano 11 osoba, a dvije državljanke Grčke su puštene iz karantene te se u njoj trenutno nalazi jedan osoba. Načelnik PU dubrovačko – neretvanske Ivan Pavličević upozorio je na odlazak u Konavle.

-Upućeno je 297 uzoraka na testiranje, 41 osoba je pozitivna, a trenutno se očekuje 25 rezultata uzoraka tijekom dana. Dvoje djelatnika bolnice je pozitivno, jedan liječnik od prije i jedna medicinska sestra- kazao je Bekić, koji je još dodao kako je stigao i respirator, a ostali su na putu.

Dodao je kako se troje pacijenata nalazi intubirano na respiratoru u Splitu.

Mato Lakić je kazao kako je u tijeku obrada kontakata, a od jučerašnjih osam kontakata svi su u samoizolaciji.

-Okolna brda oko Srđa su se zabijelila, to je lijepo, ali nije dobro za druženje i snježne radosti, Dobili smo informacije kako su se roditelji uputili prema Konavlima zajedno s djecom. To nije dobro, jer se ne smije grupirati, postavili smo tamo već policijske punktove te smo vratili neke jer je razlog njihovog odlaska jedino bio snijeg – kazao je načelnik PU dubrovačko – neretvanske Ivan Pavličević.

Mato Lakić je kazao kako su najugroženije starije osobe, te je dodao ukoliko imaju još i dodatne kronične bolesti da moraju biti u samoizolaciji radi ugroze koja im prijeti.

-Netko možda nema nikoga da se brine o njemu, ali neka se obrate direktno institucijama koje su prisutne i koje će im pomoći – kazao je Lakić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

KOMENTAR TJEDNA